Detektív Kalandok - Egy hazai fejlesztésű játéksorozat

 Szereted a krimiket és szeretsz játszani? Próbáltad már a városi vagy otthoni nyomozós játékokat? Akkor a Detektív Kalandok csapatának játékait érdemes kipróbálni! Izgalmas ügyek, nyomozások, logikai következtetések, és néhány óra kaland vár, akár egy szállodában történt gyilkosságot akarunk felderíteni, akár a Titanic sorsát megváltoztatni, vagy épp egy ősöreg vámpír gyilkosát megtalálni.



Eddig három játék jelent meg a Detektív Kalandok égisze alatt, bár épp előrendelhető státuszban van a negyedik is. Gyilkosság a hotelben - A Madison ügy, Gyilkosság a Titanicon, Gyilkosság éjfélkor, és az előrendelhető a Gyilkosság a szigeten. Ezeket kívül van egy ráadás, a Gyilkos Kvíz, ami nevéből következően egy kvízjáték a világ legelvetemültebb és leghírhedtebb gyilkosairól, érdekes történetekkel.

Az első két játék, a Madison ügy és a Titanicos még egy nagyméretű borítékban érkezik, néhány hozzákapcsolt lappal együtt. A feladatot nem a boríték kinyításával kezdjük, hanem a hozzákapcsolt lapok (szabályok, információk és valamiféle rejtvény) elolvasásával és megfejtésével, ugyanis a borítékot csak valamiféle kód megfejtése után nyithatjuk ki. 



A játék alapvetően asztali, semmilyen elektronikus vagy egyéb eszköz nem kell hozzá, megoldható egyedül és csapatban is, pusztán logikára és elemzőképességre van szükség. Találunk azonban segítséget a játék weboldalán egy QR-kód beolvasása után, illetve itt ellenőrizhetjük azt is, hogy a kódok helyesek-e. Mindegyik játék tartalmaz némi nyomozati anyagot: kihallgatásokat, helyszíni szemle leírásait, különféle bizonyítékokat (jegyek, plakátok, levelek, stb.), de még újságcikkek, képeslapok és egyéb iratok is helyet kaptak. Minden fontos szereplőről (akik mindegyike jellemzően gyanúsított vagy az áldozat) egy képet, de helyszíni fotókat is találunk. A meglévő információk elemzése, időpontok összevetése, indítékok keresése után meg kell oldanunk a rejtélyt. Jellemzően nem csupán az a kérdés, ki ölte meg az áldozatot, több részkérdésre is választ kell találnunk, ahogy egész teóriákat kell felállítanunk arra, mi és hogyan és miért történt.

Mi párommal eddig három játékot játszottunk végig, a Madison-ügyet, a Titanicosat és a vámpírgyilkososat. (Utóbbinak nyitva maradt a vége, várható még folytatás.) A Gyilkosság a szigeten hamarosan megjelenik, és a készítők ígéretei szerint grandiózusabb lesz az első rész, mint az eddigiek, minden eddigi játéknál összetettebb és több szereplőt, több gyanúsítottat mozgató ügy lesz. Kíváncsian várom!



A Gyilkosság éjfélkor és a Gyilkosság a szigeten az első kettőnél megszokott borítékos módszer helyett már egy kis dobozban kapott helyet, ami így sokkal elegánsabb, szebb megjelenést biztosít. Mindegyik játék alapvetően megoldható úgy, hogy aztán eladható/elajándékozható legyen: soha semmit nem írunk sem a borítékra, sem semelyik lapra, ám a rejtvények megoldásához nem árt készenlétbe helyezni egy-két papírt, tollat. 

Mindegyik játék megoldható tisztán logikai úton, nem kell tippelgetni! Ügyes, trükkös megoldások, rejtélyek és feladványok várnak ezekben a játékokban, szóval ha valaki szereti a nyomozós játékokat, annak csak ajánlani tudom őket. Az első próba után nem véletlenül vettem meg a másik két elérhető nyomozós játékot is. :) Ezen felül a Detektív Kalandok csapata vállalja egyedi csapatépítő játékok lebonyolítását is, érdemes szétnézni a weboldalukon!

A weboldal: detektivkalandok.hu

Kövess minket Facebookon!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes