Egy klassz új manga: Penge az új életem

Könyvajánló - Tensei Shitara és Ken Deshita: Reincarnated as a Sword - Penge az új életem 1.

"Egy nevesincs rabszolgalány, a feketemacskák népének elárvult kölyke.
És egy legendás beszélő kard, benne egy földi férfi lelkével, aki nagyon szeretné tudni, mit keres itt."

statements_2089282.jpg

A mangák szerelmesei biztos vagyok benne, hogy árgus szemekkel lesik a Fumax Kiadót, hogy éppen milyen klassz kötetet hoznak el magyar nyelven a műfaj kedvelőinek. Legújabb darabjuk, a Reincarnated as a Sword az első magyarul megjelent isekai manga történet. Egy kis extra infó, ha valaki eddig nem ismeri a címet: ebből készült az utóbbi évek legnagyobbat szólt anime feldolgozása. Szóval hajrá: irány a kiadó standja az Ünnepi Könyvhéten, ahol kedvezménnyel vásárolhatjátok meg a kötetet.

Én is magamhoz vettem egyet a Vörösmarty téren csütörtökön. Este neki is ugrottam, belevetettem magam a nevesincs rabszolgalány sztorijába, aki kitörne a rabszolgaságból és arról álmodik, hogy mindezt egy karddal a kezében teszi.

A segítség váratlanul egy kétfejű medve és egy mágikus penge képében érkezik. Az elárvult macskalányt épp viszik szekéren többekkel együtt a piacra, hogy eladják, amikor a vérszomjas jószág rátámad a szekerükre. A feketemacskák népének kölykét és társait a rabszolgatartói hátrahagyják béklyóikban, hogy időt nyerjenek a meneküléshez, amikor a nevesincs lányt magához hívja egy kard. Bár minden kívánság így teljesülne...

Ha valaha játszottál már számítógépes játékkal, imádni fogod a következőket. Nem ám valami kis kopott ócskavasat talál a csajszi, hanem egy lenyűgöző látványt nyújtó különleges pengére, ami beszél. Ki a fene hagy el egy ilyen menő valamit? Ugye? És itt jön egy dilis csattanó: ráadásként narrálást is kap a lány miután magához veszi a kardot, hogy milyen képességeket szerzett meg a karddal együtt. Ismerős, ugye?

Mintha belecseppent volna egy jó kis gyűjtögetős, gyilkolászós pc játékba, ahol az első feladat megszerezni a kardot, vele együtt a menő képességeket és legyilkolni a kétfejű szörnyet. Spoiler: sikerrel járt. Bónuszként a kard még abban is a segítségére volt, hogy megszabaduljon a béklyóitól.

Miután elnyerte szabadság néhány véres kaland után, együtt indult új kalandok keresésére a kissé atyáskodó, időnként bosszantóan tudálékos kardjával az oldalán, nevét és újdonsült szabadságát visszaszerezve, sőt még egy szörnyvadász társasághoz is csatlakoznak együtt.

Ismerkedünk a lánnyal, aki családja elvesztése után vált rabszolgává, a pengével, aki egykor ember volt egy másik világban. Megtudjuk miként képes fejlődni és egyre többet megtudni saját magáról, kik forgatták már, hol járt. Közben bőven kapunk vérengzős csatajeleneteket, ismerkedünk a világgal, a feladatokkal, amiknek köszönhetően egyre jobb és erősebb fegyverré érett, hogy aztán egy ifjú macskalány társává váljon.

Ez a jó kis manga bemutatja a legyőzésre váró szörnyeket, a szörnyvadászokat, képességeiket, támadóerejüket, életerejüket. Számos izgalmas karakter, érdekes felvezetés, múltidézés, csatajelenetek, és hagyott bőven nyitott ajtót, hogy vajon hova is fog kifutni a sztori. Kíváncsian várom hova vezet majd a macskalány és az elhagyott penge, Fran és Mester barátsága.

A kötet hat mangafejezetet tartalmaz és mellette egy bónusznovellát Franről és fura étkezési szokásairól. :D 

4316520_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

író: Yuu Tanaka
rajz: Tomowo Maruyama
karakterek: Llo
fordította: Oroszlány Balázs
puhatáblás manga
148x210 mm
172 oldal
ISBN 978-963-470-356-3

Deadpool, mint Japán szuperhős szamurája

Fangirl: új suli, új szobatárs, régi fanfiction - avagy egy főiskolás kalandjai

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes