Ház a fenyvesben

 Könyvajánló - Ana Reyes: Ház a fenyvesben

Ha megcsal az emlékezeted
Ha a barátnőd halott
Ha nem tudod feledni, de pontosan nem is emlékszel, hogyan történt
A válasz ott lesz a fenyvesben

Maya újra a trauma kellős közepén találja magát, amely azóta egész életére rányomta a bélyegét. Hazatér szülővárosába, Aubrey halálának helyszínére, hogy újra átélje azt a végzetes nyarat, belegondoljon, milyen hatással is volt rá annak idején Frank, és felidézze az őrjítő féltékenységet, amely majdnem megpecsételte kettejük barátságát Aubrey-val.
Egykori otthonában rábukkan valamire, ami megérteti vele, ez a történet jóval régebben, még az ő születése előtt kezdődött. Minden jel szerint újra fel kell keresnie Franket, aki még mindig ugyanott lakik, a fenyvesben.




Maya 17 éves, amikor a szerelmével, Frankkel eldöntik, hogy a fiú által a fenyves közepén épített házban fognak élni. Ám amikor Frank jelenlétében meghal Aubrey, a legjobb barátnője, Maya biztos benne, hogy valami módon a fiú tehet a lány haláláról, ám senki sem hisz neki. Maya elköltözik onnan, évekkel később komoly párkapcsolatban él, ám a múltban átéltek miatt alkohol- és gyógyszerfüggőséggel küzd, álmatlan éjszakái vannak. Egy napon lát egy videót egy lány haláláról, éppen úgy, ahogy Aubrey halt meg, Frank jelenlétében. Fogja magát, és eldönti, hogy kideríti, mi is az igazság: visszatér a szülővárosába, a borzalmas emlékek közé, és megkeresni a házt a fenyvesben, amelyben Frank él.

Ana Reyes első, máris nagy sikert aratott regényes a Ház a fenyvesben, amely egy jól megszokott krimielemhez nyúl: egy múltbéli trauma újraélését és egyben felgöngyölítését egy jelenbeli rejtéllyel együtt. A regény már az elejétől két síkon, két időben, a múltban és a jelenben fut, ám ezt nem jelzi sem felirat, sem semmi, ezért könnyen összezavarhatja az olvasókat. Érdemes azonban kibogozni a szálakat és kitartani, mert egy jó olvasmányélménnyel gazdagít: ebben a forróságban valóságos felüdülés elmenekülni a hűs fenyves szívébe.




A regény alapötlete érdekes, és bár a megvalósítása nem túl egyedi, megszokott klisékhez nyúl, emellett a thrillerek között szokatlanul lassú folyású, mégis izgalmas, jó regény, tökéletes egy otthoni délutáni kikapcsolódáshoz vagy a strandra. Könnyed, de komoly problémákkal foglalkozó, és ha a kezdeti zavaron túllendülünk, amit a nem jelzett kettős idősíkbeli történetszövés okoz, igazán élvezhető történet. 

Ana Reyes a Louisianai Egyetemen végzett, jelenleg Massachusetts államban, Eathamptonban él a férjével, kreatív írást tanít. Első regénye a Ház a fenyvesben, melyet magyarul a 21. Század Kiadóhoz tartozó Next21 adott ki, Lévai Márta fordításában.

Köszönöm a lehetőséget a Next21-nek! A borítóra kattintva a regény elérhető kedvezményes áron.



Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes