A ​vér szövetsége

Könyvajánló - Genevieve Gornichec: A ​vér szövetsége

Elsöprő történet női sorsokról, barátságról, különös szövetségről a viking korban egy skandináv történelmi fantasyben.

Genevieve Gornichec előszeretettel viszi el az olvasóit a legendák, mítoszok földjére. Debütáló könyvében is kaptunk egy érdekes sztorit, amiben Jötunheim izgalmas világában olvashattunk egy érdekes szerelmi történetet Loki, a csínytevés istene és egy száműzött boszorkány között. Ha lemaradtál róla, ajánlom nagyon, nekem tetszett:

A ​boszorkány szíve

Ezúttal, A ​vér szövetsége című regényének alapjai is ősi legendákban keresendők. Egy összetett, kalandokkal, fordulatokkal tűzdelt regény, melynek középpontjában három nő barátsága áll a vikingek idején. Egy testvérpár, Oddny és Signy és legjobb barátjuk, Gunnhild.

Egy olyan világban esküsznek fogadalmat egymásnak, ahol a nők nincsenek könnyű helyzetben. Egy olyan világ, amely gyakran elsöpri a nőket, ezért megfogadják, hogy szövetségük bármi áron megtartják, kitartanak egymás mellett, támogatják egymást minden helyzetben.

A szerző boszorkányok, vikingek és isteneik világába vezet minket, miközben megismerjük ezeket az erős nőket, akik rettenetesen különböznek egymástól, teljesen másként látják, másként élik meg az őket körülölelő világot. Megismerjük a zord tájat, ősi legendákat és szép képet kapunk egy gyönyörű szövetséről, testvériségről.

A történet elején három kislányt ismerünk meg, akik olyanok lesznek, mintha mind testvérek volnának. Esküjüket vérrel pecsételik meg, ami összeköti őket és egész életükben ez a fogadalom és az egymás iránti szeretet, tisztelet, odaadás és hűség vezeti őket.

Amikor Signy elrabolják, vértestvérei, Gunnhild és Oddny a megmentésére indulnak. Ám ez korántsem egy könnyű út, hanem számos veszéllyel teli út, ahol ellenségek, barátok, szerelmek és titkok sora szippantja be az olvasót ebbe a kalandos regénybe. Látjuk, miként küzdenek egymásért, miként inog meg a hitük egymásban és azt is, hogy vajon egy átok képes-e egy vér által megpecsételt szövetséget szétzúzni...

Izgalmas történet, erős karakterek, ahol a szeretet mindennek az alapja és mozgatórugója. Bár mítoszok földjén járunk, tökéletesen bele tudtam magam élni a kalandba. Remek helyleírások és a szerző kiváló érzékkel vitt el ebbe a varázslattal, boszorkányokkal, szellemekkel, istenekkel teli világba, ahol a lányoknak nincs könnyű feladata, de a legnehezebb pillanatokban is mennek előre kitartóan.

Egy lenyűgöző környezetbe helyezett szép, tanulságos viking történet, ahol hőseinknek "csak" annyi a dolga, hogy önmagukkal megvívják a csatáikat, amivel be tudják bizonyítani, hogy a szeretet, a szerelem ereje végtelen és bátorsággal, kitartással és testvérekkel az oldalukon képesek kezükbe venni a sorsuk irányítását.

9789635981878.jpgKöszönöm a lehetöséget az Agave Könyvek csapatának!

A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron a kiadó honlapján.

Kövess minket a Facebookon is!

Egy ütős dark fantasy, ahol a szörnyek az emberek lelkére pályáznak

Egy sötét, páratlan, lebilincselő misztikus történet

Állati gonosz

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes