Fritz és Emma beteljesületlen szerelmi története

Könyvajánló - Barbara Leciejewski: Fritz és Emma

"Egy meg nem élt szerelem szívszaggató és vigasztaló története."

Barbara Leciejewski elrepíti az olvasókat a 20. század derekára és napjainkba, hogy kapjunk egy romantikus történetet a háború árnyékában. A kötet két idősíkon halad, melyek összefonódnak a regény során.

Megismerkedünk napjainkban a főhőssel, Marie-val. Férje egy lelkész, aki munkát kap egy Rajna menti kis faluban, Oberkirchbachban. A fiatal pár el is költöznek ebbe a kis kis településre és míg Jakob könnyedén beilleszkedik, addig Marie unatkozik és fogalma sincs, hogy mit is csinálhatna egy ilyen nyugis helyen, ahol látszólag sosem történik semmi.

Kiderül Marie számára, hogy közeledik a település alapításának 750. évfordulója és úgy dönt beleveti magát az eseményekbe és magára vállalja az ünnepi rendezvény megszervezését. Nincs könnyű dolga, mert az elfásult, passzív lakókat kell kirángatnia az otthonukból, de az igazi kihívás akkor érkezik, amikor kiderül, hogy ki szeretnék tüntetni a falu legidősebb lakóit, ám kiderül, hogy ők nem beszélnek egymással hetven éve.

Kettejük sztorija felcsigázza Marie-t és elhatározza, hogy kideríti mi történt és kibékíti Emmát és Fritzet. A párossal elérkeztünk a múltban játszódó eseményekhez, visszarepülünk egészen 1947-ig, hogy megtudjuk mi történt. Fejezetről fejezetre ismerjük meg tragikus szerelmi történetüket kezdve onnan, hogy Marie két éven át várta hűségesen haza szerelmét, aki végre hazatér a háborúból.

A fiatal szerelmesek az esküvőjüket tervezgették, amikor kirajzolódott, hogy Fritz már nem ugyanaz a srác, mint aki elment. A háború megtépázta a lelkét és a súlyosan sérült fiú nem volt képes azt adni Marie-nak, amit mindenki elvárt volna tőle. Szerelmük tragikus vége rémálmokkal kísérve végül hetven évre teljesen elfordította őket egymástól.

Ez egy szép-szomorú történet, ahol láthatjuk, hogy mi történik, ha nem beszélünk nyíltan egymással. Bár csupán egy könnyed romantikus sztorinak tűnik, tartalmaz fontos mondanivalót, kezdve az elfojtott traumákkal, amelyek képesek egy életre érzelmileg bénulttá tenni az embert, folytatva többek között azzal, hogy mennyire fontos a társas kapcsolat, és Marie és Fritz történetén keresztül azt is láthatjuk, hogy a béküléshez sosincs késő...

Hetven év kellett hozzá, hogy egy beteljesületlen szerelem megkapja lezárását. Olvasmányos, letisztult sztori, egy kellemes hétvégi olvasmány. Ne várjunk nagy csavarokat, ez egy bájos kis történet, amit feldob némi humor és nekem kifejezetten tetszett, hogy a szerző valós történelmi eseményeket is beemelt a regénybe.

3988627.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Central Könyvek!

Kövess bennünket Facebookon!

Egy New York-i pillanat

Megható ​történet egy fiatal lányról, akinek egy váratlan találkozás után gyökeresen megváltozik az élete…

A könyvek szerelmesei

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes