Nyomtalanul

Könyvajánló - Peter James: Nyomtalanul

'Nincs holttest? Nincs nyom? Bűntény sincs?"

2024_03_20_nyomtalanul_lirahu_2.jpg

Peter James Nyomtalanul című kötete már a 17. epizód, amelyben Roy Grace felügyelőnek egy izgalmas esetet kell kivizsgálni. Ezúttal egy fiatal nő, Eden eltűnése után nyomoz. A történet nagyon ismerős felütéssel indul: egy házaspár veszekedése, ami után az egyik fél eltűnik.

Eden és férje, Niall összekapnak. A nő ezután bemegy a szupermarketbe, Niall pedig várja az autóban hisztizve, mert már menne haza meccset nézni. Telnek a percek és a nő csak nem érkezik vissza. Bemegy a boltba, ott nem találja, úgy dönt hazaindul, mert Eden biztos meg akarja leckéztetni és már otthon várja. De a nő csak nem akar hazaérni.

Amikor másnap sincs otthon, hívjaa rendőrséget. Eden látszólag nyomtalanul eltűnt. Ismerjük a mondást: mindig a férj a tettes. De mi van, ha nincs holttest? Apránként előkerülnek bizonyítékok, de ahelyett, hogy segítenének Eden nyomára bukkanni csak még több kérdést vetnek fel, ezzel jól feladva a leckét Grace főfelügyelőnek.

Kapunk egy csavaros történetet, érdekes motivációt és könnyen haladunk a sztoriban hála az olvasmányos, rövid fejezeteknek. Tetszett, jó volt, a karakterek is teljes sztorit kaptak, az olvasó pedig egy összetett rejtélyes krimit. Picit több izgalmat, feszültséget el tudtam volna viselni, valahogy csak a végére pörgött fel igazán a sztori.

Közben, ahogy már megszokhattuk, kapunk Grace Cassian Pewe-val kapcsolatos macska-egér játékából is egy újabb adagot, amely lassan a végéhez érkezik, de a magánéletében is fontos fordulóponttal találkozunk. Nem csak itt, hanem több helyen is kicsit elhúzta a mellékszál az alapsztorit, amit nem mindig értékeltem pozitívumként.

Kifejezetten élveztem viszont a nyomozás bemutatását. Bőven kapunk infót Grace és csapata aprólékos, precíz munkájáról, a nyomozás technikai hátteréről. Láthatjuk, ahogy hiába az egyértelműnek tűnő bizonyítékok, mégis valami bűzlik a sztoriban.

Egy újabb érdekes epizód, egy nagyon jól megírt történet, ami önálló regényként is képes működni, de azért mindenképpen javaslom a többi kötet elolvasását is, mert így kapunk teljes képet Roy Grace világáról. Egy kicsit lassú, rejtélyes krimi, amely végén a szerző úgy döntött, hogy ad az olvasóknak egy meglepő lezárást.

4049498.jpgKöszönöm a lehetőséget a General Press Kiadónak!

Kedvezményes áron megrendelhetitek a borítóképre kattintva!

Kövess minket Facebookon!

Családon belüli erőszak, mérgező kapcsolatok, korrupció egy jó kis krimiben

Bűntény az internátusban

Robert Hunter nyomozó első ügye

A holttestemen át

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes