Vörös királynő

Könyvajánló - Juan Gómez-Jurado: Vörös királynő

„Nyaktörő tempó. Rövid fejezetek, vicces kiszólások, a leírások halálpontosan ülnek. Együtt az egész így, ahogy van, letehetetlen. Nagyon fogod élvezni.” –  New York Times

Szeretem az újdonságokat, szeretek kísérletezni és szeretem a krimiket. Ezek tudatában senki nem fog meglepődni, hogy azonnal lecsaptam a 21. Század Kiadó égisze alatt megjelent Vörös királynő című regényre, melynek szerzője a spanyol újságíró, Juan Gómez-Jurado. Ó és mennyire jól tettem!

Adott egy nagyon gazdag család, akiknek elrabolják a kamasz fiát, akire pár nappal később találnak rá, de már csak a holttestére bukkannak. Egyértelmű a nyomokból, hogy ez nem egyszerű gyilkosság, hanem valami elborult elméjű figura rituális módon ölte meg a szerencsétlen fiút.

Ráadásul nem éri be egy áldozattal, ugyanis elrabolják Spanyolország leggazdagabb emberének a lányát és megindul a versenyfutás az idővel, hogy még életben találják. És itt kerül be a képbe az a különleges akciócsoprt, akik az efféle egyedi eseteknél kisegítik a hivatalos szerveket mégis kicsit törvényen kívüliként tevékenykedhetnek. Megismerjük Antonia Scottot, aki talán a világ egyik legnagyobb elméje, fotografikus memoriával, eszméletlen magas IQ-val, aki képes olyasmit is meglátni, ami mellett mások elmennének.

Egy élmény volt megismerni a Vörös királynő hátterét és vele együtt betekintést nyerni Antonia szomorú múltjába. A különleges adottságokkal bíró, traumákat magával hordozó nő tökéletes partnerévé válik a sztori során Jon Gutierrez nyomozó. Teljesen más a két karakter, mégis megtanulnak jól működni együtt és itt muszáj megjegyeznem, hogy két nagyon izgalmas, egyedi főhőst kaptunk a szerzőtől, ami nálam kifejezetten nyerőnek bizonyult.

Rövid, pörgő fejezetek, nagyon jól felépített, fordulatos, izgalmas sztori. A cselekmény és a szereplők is sokfélék, de aztán szépen minden irányból összefutnak a szálak és lesz olyan pillanat olvasás közben, amikor majd azt hiszed tudod, hogy tudod mi történik, de garantálom, hogy fognak érni meglepetések.

Ez egy nagyon eszes, nagyon pörgős, jól felépített, jó karakterekkel megáldott, friss, olvasmányos bűnűgyi regény, ami simán beszippant pár oldal után. Antonia különleges, izgalmas karaktere viszi a show-t, ez nem is kérdés és az sem meglepő, hogy már sorozatot készített belőle az Amazon Prime, kénytelen leszek előfizetni, mert kíváncsi vagyok mit hoztak ki ebből a jó kis sztoriból.

Ezek után kifejezetten jó hír, hogy ez bizony a főszereplő nevével fémjelzett, Antonia Scott-trilógia nyitókötete volt. Ide nekem, de gyorsan a folytatást! Reméljük hamarosan elhozza nekünk a kiadó, különben kénytelen leszek fejleszteni a spanyol nyelvtudásom. :)

4084452.jpgKöszönöm a lehetőséget a 21. Század Kiadónak!

A könyvet kedvezményes áron megrendelhetitek közvetlenül a kiadótól a borítóképre kattintva.

Kövess bennünket Facebookon is!

Ház a fenyvesben

Inszomnia

Csakis az igazat

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes