A ​titkos kód

Könyvajánló - Isabella Maldonado: A ​titkos kód (Nina Guerrera 1.)

 "Csak ​egy sötét múlttal rendelkező FBI-ügynök oldhatja meg a legsötétebb bűnügyeket..."

fokep_154.jpg

A Könyvmolyképző Kiadó számos érdekes, izgalmas krimit és thrillert hozott már el a magyar olvasóknak Kristály Pöttyös sorozatában. Ezúttal a Puerto Ricoban született Isabella Maldonado izgalmas kötete került a kezembe, amiből ráadásul az Amazon készít filmet, melyben Jennifer Lopez játssza majd a címszerepet, a belevaló FBI ügynököt, Nina Guerrerát.

A főszereplő már a gyerekkora sem volt felhőtlen, nevelőotthonban nőtt fel, majd kamaszként megjárta a poklot, amikor egy sorozatgyilkos elkapta, de talpraesettségének hála a tizenhat éves Nina megszökött elrablójától. Ezután sok időt szentelt rá, hogy képezze magát, s végül kiköt az FBI-nál és azért dolgozik, hogy az ilyen szörnyetegek rács mögé kerüljenek, ahol a helyük van.

A történet akkor kap egy érdekes csavart, amikor egy parkban komoly küzdelem árán megvédi magát és a történet vírusként lepi el az internetet. És ahhoz a férfihoz is eljut, akkor egykor elrabolta, kínozta, de aztán kicsusszant a karmai közül. Ez a szociopata felismeri a fiatal nőt, aki 10 éve túljárt az eszén és úgy dönt egy beteg gyilkosságon és az azt kísérő rejtvényen keresztül hívja fel magára Nina figyelmét.

Ekkor kezdődik meg a macska-egér játék. Nina és csapata vadászni indul és minden követ megmozgatnak, hogy ez a szörnyeteg is elnyerje méltó büntetését. Az áldozatok száma nő, mindenkin egyre nagyobb a nyomás, hogy elkapják a gyilkost, főleg, hogy a média sztárt csinál a pasiból az online terjesztett rejtvényeinek hála. Jó kis görbetükör ez társadalmunknak a szerzőtől.

Sok esetben az FBI jól összehangolt munkája, a nyomozással kapcsolatos jelenetek, a szereplők annyira reálisnak, annyira valósnak, hitelesnek tűntek számomra és ettől volt jó ez a regény. Gyanús is volt a dolog és ekkor néztem utána jobban a szerzőnek, aztán máris mindent megértettem. 

Ugyanis pillanatok alatt kiderült a szerző életrajzából, hogy Isabella Maldonado az FBI quanticói akadémiáján tanult, kapitányként dolgozott, valamint a túsztárgyalás, a kriminalisztika és a különleges ügyek szakértőjeként vonult nyugdíjba és ült le az írógép elé.

Olvasd el és fejtsd meg te is a Titkos Kódot!

11012_b1.jpgKöszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron a kiadó oldalán, ahol lehetőségetek van beleolvasni is a regénybe.

Kövess minket Facebookon is!

Mintha ​gonoszok volnánk

Elfeledett hagyaték

Út a Fénybe, amely inkább a sötétséget jelenti...

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes