Bécs, a világ egyik legzöldebb fővárosa

Könyvajánló - Bécs (Marco Polo)

"Bécs olyan, mint egy torta, amelynek csoki a közepe...A torta kellős közepén gyertya helyett a Stephansdom emelkedik a magasba. A világhírű templom körül terül el a belváros tele olyan relikviákkal, amelyek a város és Európa történetéről mesélnek."

A Corvina Kiadó folyamatosan ellátja jobbnál jobb városokat, országokat, szigeteket bemutató kötetekkel az utazni vágyókat, indulókat. Ezúttal a szomszéd főváros, Bécs mesés világába kalauzol minket. Ha engem kérdeztek, egy lenyűgöző város számtalan gyönyörű, érdekes látnivalóval. Az elmúlt 20 évben meg sem tudom számolni hányszor jártam már ott, de mindig magával ragad. Ha eddig kimaradt, akkor csak ajánlani tudom mindenkinek. Most pedig a Marco Polo sorozat új kötete is hatalmas segítséget tud nyújtani, hogy mindenki megtalálja azokat a helyszíneket, ahova szívesen ellátogatna egy városnézéskor.

A kötetben mindent megtalálni, ami egy kiruccanáshoz kell: legfontosabb látnivalók városrészekre bontva térképekkel, friss információk nyitva tartásról, jegy árakról, tippek esős napokra, olcsó szórakozáshoz, gyerekes programokhoz, vásárláshoz, gasztro élményekhez, szórakozáshoz, bulizáshoz, sportoláshoz, közben olvashatunk érdekességeket a városról, a helyi ünnepekről és még néhány kifejezést is találunk benne németül, amik bármikor jól jöhetnek. És jó hír azoknak, akik jobban szeretik, ha készen kapnak egy klassz útitervet, hogy négy városnézős élménytúra is helyet kapott a kötetben.

museen_prunksaal.jpg

Most pedig jöjjön öt helyszín, melyek a legjobb ajánlatok a kötet szerkesztője szerint (zárójelben megjegyzem, hogy valóban szuper helyek kerültek kiemelésre a kötetben). Ha valaki egy igazán csodálatos épületet szeretne látni, akkor a város szívében található Hofburg kötelező látnivaló. Több mint 600 éven át volt a Habsburgok, az osztrák uralkodóház székhelye, mely 18 épületszárnyból és 19 udvarból és 2500 helyiségből áll, hatalmas, mesés komplexum. Sajnos csak egy kis része látogatható, de ott megtekinthetőek többek között a császári lakosztályok, a Sisi Múzeum és a Nemzeti Könyvtár, utóbbi díszterménél azt mondják nincs szebb a világon, semmiképp sem szabad kihagyni!

wiener_stephansdom_bei_nacht_original.jpg

Egy ilyen listából a város egyik legismertebb épülete sem maradhat ki, ami nem más, mint a Stephansdom. A belvárosban különleges pompájával emelkedik ki a házak fölé. A Szent István-székesegyház az ország legjelentősebb gótikus épülete, melynek története egészen 1147-ig nyúlik vissza. Az évszázadok alatt sokat alakult, épült, változott, mire elérte mai formáját. Ma az épület is gyönyörű, de mindenképpen érdemes megküzdeni a déli torony 343 lépcsőjével, mert lenyűgöző panorámában lesz részünk.

gastroparadies-naschmarkt_fb.jpg

Egy ilyen toplistára nem csupán pazar épületek kerülhetnek, ennek köszönheti a Naschmarkt, hogy helyet kapott. Ez a város legszebb piaca,ahol igazi bazári atmoszféra várja a vásárlókat. Rengetegféle helyi és egzotikus gyümölcs-zöldség, sütemények, számos harapnivaló, ráadásként hétvégén a szomszédos bolhapiacon igazi kincsekre lehet bukkanni. Egy igazi gasztroparadicsom, ahol mindenki talál kedvére való finomságot.

Egésznapos programként tud szolgálni egy kirándulás Schönbrunnban, az "osztrák Versailles"-ban. Pár óra alatt megcsodálhatjuk a barokk pompáját megmutató kastélyt, mely egykor Mária Terézia nyári rezidenciája volt, sétálhatunk egy hatalmasat a páratlan kastélykertben, ahol megcsodálhatod a pálmaházat, kalandozhatsz sövénylabirintusban, majd ellátogathatsz Bécs Állatkertjébe, mely 1752-es alapításával a világ legrégebbi állatkertje. Ha pedig már mindent bebarangoltál, irány a Gloriette, ahol egy kilátóteraszon kávézva élvezheted a csodálatos látványt, melyet a kastély nyújt.

Ötödikként kedvcsinálónak pedig jöjjön a hatalmas Prater, melynek fő sétaútja 4 km hosszú és minden korosztálynak remek szórakozást nyújt. Egy hatalmas zöld park séta- és kerékpárutakkal, tenisz- és golfpályákkal, kerékpár- és futballstadionnal, Planetáriummal, kisvasúttal és sokak kedvenceként a 19. század elején létrejött egy mutatványosbódékból, vásári játékokból és vendéglátóhelyekből álló vidámparkkal. Található itt többek között szellemvasút, elvarázsolt kastély, céllövölde és persze a turisták kedvence, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra, az Óriáskerék, mely a maga 67 méterével Bécs egyik jelképe. kihagyhatatlan program!

Remélem sikerült egy kis kedvet hoznom ezzel a pár helyszínnel, ami csak töredéke annak a rengeteg ismert és kissé rejtett látnivalónak, amelyek igazán különlegessé és széppé teszik ezt a mesés fővárost.

139512588.jpgA könyvet a Corvina Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet ezúton is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

Főkép: Belvedere kastély

Berlin, a napról napra változó multikulturális város

Tökéletes őszi célpont: Róma, az Örök Város

Az egyik legvonzóbb skandináv főváros: Koppenhága

A világ legkisebb metropolisza, Amszterdam

Lengyelország pezsgő városa, Krakkó

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes