Cyberpunk 2077: Nem véletlen

Könyvajánló: Rafał Kosik - Cyberpunk 2077: Nem véletlen

Egy lecsúszott törvényenkívüliekből verbuvált csapat, egy rablás és harc a holnapért Night City utcáin.

ke_pernyo_foto_2024-08-01_8_08_27.png

A Cyberpunk 2077 rajongóinak remek hírrel érkezett Rafał Kosik, amikor piacra kerül regénye, a Nem véletlen, amely az első olyan regény, ami a CD Projekt Red világába repíti vissza az olvasót, hogy kiegészítje ezt a különleges univerzumot. A lengyelek népszerű sci-fi szerzője hozott egy izgalmas, fordulatos, jó karakterekkel teletűzdelt, bár picit számomra hullámzó sztorit, amit azok is élvezni fognak, akik nem ismerik a játékot, de ezután lehet, hogy kedvet kapnak majd hozzá.

Tipikus játékba illó képeket kapunk: adott pár lecsúszott figura, mind küzd a saját démonaival, a múlt árnyékaival vagy épp adósságokkal. Most zsarolással kényszerítik őket, hogy egy csapatként elvégezzek egy húzós melót. Night Cityben az élet sosem könnyű, ez a projekt is komoly kihívások elé állítják a frissen alakult csapatot, de a cél közös: nem bukhatnak le, csak épp ahogy haladunk a sztoriban egyre kevésbé képesek irányítani a lavinát, ami elszabadulni látszik.

Bár együtt kéne dolgozniuk, sokszor attól kerülnek még nagyobb slamasztikába, hogy képtelenek a csapatjátékra. Mindenki kicsit önző és a saját érdekeit bárki fölé képes helyezni. Az egyébként is sötét, komor sztoriban ez még több feszültséget hoz.

Ez egy teljesen önálló történet, ami újabb bizonyítéka, hogy Night Cityben nincs happy end, ezáltal tökéletesen passzol az eddig megismert világhoz. Olvasmányos, szórakoztató, az univerzumhoz ugyan keveset ad, de a műfaj és a világ rajongóinak szerintem tetszeni fog ennek ellenére is. Tökéletes ízelítő, hogy milyen is az élet ezen világ kemény, zord utcáin.

Az alapvéteően cselekmény- és akcióközpontú történetben komoly helyet kapnak a szereplők és múltjuk, személyes tragédiájuk, motivációjuk és apránként az is kirajzolódik előttünk, hogy bár törvényenkívüliek, megvannak a maguk erkölcsi szabályaik, amit aztán hol betartanak, hol nem, de ettől lesznek érdekesek. Zsoldos, sztripper, doki, hacker, van itt mindenféle "jószág", akikről menet közben kiderül, hogy annyira nem is random, hogy ők most együtt vannak, a múltjukban megvannak azok a pontok, amelyek összekapcsolják őket.

És persze látjuk a nagy cégeket, akik bárkivel bármit megtehetnek, mert ebben a világban vagyonuknak hála ők mindenki felett állnak. De akadnak olyanok, mint a banda rejtélyes munkaadója, akik megkeserítik az életüket az olyan húzásokkal, mint ez a rablás. Ennek a szedett-vedett társaságnak felül kell emelkednie önzőségén, hogy végre csapatként működve túléljék a bulit.

A képregények és a netflixes anime után újabb lehetőség, hogy a CD Projekt Red világában való kalandra. Összességében kapunk egy akciódús sci-fit, pár tragikus múltú érdekes karaktert egy kiváló író jóvoltából. Újabb hétvégée egy sötét, züllött város utcáin, ahol jön egy elcseszett meló és máris futhatsz az életedért...

"Ha belegondolsz, csupán haldokló hús vagyunk. Az élet egyenes út a halálba."

4076671_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

A Cyberpunk 2077 világa

A mártír

Jizo: egy varázslatos felnőtteknek szóló manga

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes