Gyilkosság Mallowan Hallban

Könyvajánló - Colleen Cambridge: Gyilkosság Mallowan Hallban

"Colleen Cambridge szellemes, elbűvölő történelmi krimije tökéletes olvasmány Agatha Christie és a Downton Abbey rajongóinak - illetve mindenkinek, aki egy régi vágású bűnügyi történetre vágyik."

Colleen Cambridge Gyilkosság Mallowan Hallban című regényével elrepít minket egy festői környezetben található régi udvarházba, ahol a világhírű régész, Max Mallowan éli nyugodt mindennapjait legendás író felesége, Agatha Christie oldalán. De hiába a két legenda, ez a történet nem róluk szól, ugyanis a főszerepet házvezetőnőjük, Phyllida Bright kapta.

Phyllida feladata, hogy az udvarban és a ház körül minden rendben menjen és a lehető legkevésbé zavarják a ház urát és asszonyát. Maga is nagy rajongója munkaadója írásainak, minden Poirot sztorit kívülről fúj, örömmel veszik el egy jó kis krimi forgatagában szabadidejében, de biztosan nem vágyott rá, hogy egy nap ilyen formán jöjjön a krimi a házukba...

Az udvarház tele vendégekkel, pezseg az élet, amikor egy tipikus AC regénybe illő mozzanatként Phyllida egy vendég holttestére bukkan a könyvtárszobában. És ekkor ismerjük meg igazán az agyafúrt, belevaló házvezetőnőt, akit elsőre ugyan sokkol a helyzet, de amint magához tér máris vad nyomozásba kezd, hogy vajon melyik vendég lehet az elkövető.

A háztartás mellett minden szabadidejében a tettes után nyomoz és időnként még meg is osztja a legandás szerzővel gondolatait, gyanúit. Közben több helyről is érkezik a segítség és a néhány csavarnak köszönhetően a rutinos krimiolvasónak sem biztos, hogy elsőre meglesz a tettes kiléte, ráadásul elég sokat kell várnunk, hogy megérkezzen az első használható, fontos információk a gyilkosságról.

"Phyllida elmosolyodott.
- Azt hittem, nem akarsz részt venni egy olyan bűntény megoldásában, melyet nem te ötöltél ki.
Agatha lágyan, kedvesen felnevetett.
- Hát, igen. Talán tévedtem. Talán mégis van bennem valaki Hercule-ből, Jane-ből és Battle főfelügyelőből."

Phyllida nagyon jól megírt karakter, megkedveltem és kíváncsivá tett a szerző, hogy milyen titkok lapulnak a múltjában. Kapunk pár vicces jelenetet is, ami pluszban nagyon jót tett a regénynek. Aztán amikor jön egy újabb gyilkosság kezdhetünk aggódni, hogy a mi kis "nyomozónk" is bajba kerül...

Igazi régivágású krimi. Lassan indulnak be az események, miközben betekintést nyerünk az 1930-as évekbe. Megismerjük a háztartás minden tagját, betekintést nyerünk az akkori hierarchiába. A szerző tökéletes atmoszférát teremtett, szerintem teljesen jól hozza az AC regények hangulatát. Könnyed, olvasmányos, izgalmas karakterekkel megtűzdelt hétvégi szórakozás.

gyilkossag_mallowan_hallban_b1-1.jpgKöszönöm a lehetőséget a Cartaphilus Könyvkiadónak!

A kötet kedvezményes áron megrendelhető a kiadó honlapján a borítóképre kattintva!

Kövess bennünket Facebookon!

Házvezetőnők

Két testvér, egy bakancslista és egy különleges utazás

Eiffel titkai - Egy halhatatlan szerelem emlékműve

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes