Gyümölcstermesztés - házi kertben szakszerűen, könnyedén

A Kew Gardens kézikönyvek sorozatában jelent meg a Londoni Királyi Botanikus Kert ajánlásával Kay Maguire könyve, a Gyümölcstermesztés - Házi kertben szakszerűen, könnyedén című kötet a Kossuth Kiadó gondozásában. 

Könyvajánló
Szöveg: Kay Maguire
Fordító: Vojczek Judit
Kiadó: Kossuth Kiadó

GYÜMÖLCSTERMESZTÉS

Házi kertben szakszerűen, könnyedén

Hasznos kerti tudnivalókkal, igényes kivitelű kötetben tette közé a Kossuth Kiadó a Kev Gardens Kézikönyvek sorozat következő darabját, Gyümölcstermesztés címmel. Alcíme minden krertbarát számára hívószónak számít: Házikertben szakszerűen, könnyedén. Megítélésem szerint nem kell mondani, a különböző közösségimédiák elterjedésével mekkora jelentősége van az olyan kiadványnak, ami mindenekelőtt a hitelességén túl közérthető. Hiába vannak olyan platformok, ezernyi tematikus csoport, ha a problémáját ecsetelő termesztőnek bárki válaszolhat a kommentszekcióban. A jóindulat vezéreltség nem kérdés, de a szakértelem hiánya, az anyukám így csinálta vagy ezt tapasztaltam, amikor... jellegű hozzászólások gyakran vak vezet világtalant válaszokhoz vezet, ami pedig baj. 

A válaszok többsége zömmel nem tér ki olyan változókra (vagy nem helyesen értelmezi a feltárt jelenséget), mint talajminőség, mikroklíma, tápanyagutánpótlás, fajtajelleg, kár- és kórokozó-képletek szimptómáknak megfelelő azonosítása, stb., amik hiánya a járatlan kertbarátokat beviszik az erdőbe, gyakran nagyobb károkat okozva, mint amik addig történtek és esetleg célzott kezeléssel hamar és könnyedén fordíthattak volna a növény vagy a termés sorsán.

Amit csinálunk, azt csináljuk jól! Ehhez nyújt segítséget szakértelem szempontjából a Londoni királyi Botanikus kert ajánlásával létrehozott kézi könyv. Házikertek tulajdonosaiba, művelőibe csöpögtet egy kis hozzáértést. Nem kell ledoktorálni belőle, de forgatása sok haszonnal jár kezdő és kicsit járatlan kertbarátok számára, de haladók is felfrissíthetik tudásukat a témában.

A Bevezető általános elméleti és gyakorlati tudása után (választék, télállóság, kerttervezés, metszés, szükséges eszközök, stb.) rátér a kertészkedők aprólékos elméleti tudására, fajtaválaszték, azok természeti igényei, valamint szinte valamennyi gyümölcshöz kreatív ötletet is ad, vagy a belőle elkészíthető finomságra, vagy ültetésre, vagy szaporításra, oltásra. Tartalmaz betegségekre adható válaszokat, kertésznaplóba lejegyezni érdemes tételeket és a végén szószedetet is.

Hasznos, alapos, kreatív kötet a kertészkedők nagy örömére. Szerintem olvassátok! 

Fülszöveg

Semmi sem versenyezhet ízben és frissességben a saját kertben termelt gyümölccsel, legyen az ropogós alma, lédús szilva, cseresznye vagy zamatos ribiszke. Ez a szép és hasznos kézikönyv a Londoni Királyi Botanikus Kert (Kew) szakértőinek közreműködésével készült.

Alapos, érthető és szakszerű termesztési, metszési, betakarítási és szaporítási tanácsokkal látja el az olvasót. Az almától a szamócáig minden kedvelt gyümölcsöt megtalálunk a kötetben, mind a 75 fajhoz tartozik egy lista a kiskerti termesztésre legalkalmasabb fajtákról. Ráadásként a szerzők 12 kreatív ötlet részletes leírásával adnak hasznos gyakorlati útmutatókat a termények felhasználásához és egyes fajok különleges módszerekkel történő termesztéséhez.


A KEW GARDEN, A VILÁGHÍRŰ BRIT KIRÁLYI BOTANIKUS KERT több mint 250 éves. Itt található a világ legváltozatosabb növénygyűjteménye, jelenleg több mint 19 000 fajt gondoznak itt féltő gonddal a szakemberek.
Köszönöm a lehetőséget a Kossuth Kiadónak!
A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a lenti borítóképre kattintva.
Kövess minket Facebookon is!
A képek a kiadó oldalairól származnak.
Termékadatok
Cím: Gyümölcstermesztés - Házikertben szakszerűen, könnyedén
Szerző: Kay Maduire
Kiadó: Kossuth Kiadó
Oldalak száma: 144
Megjelenés: 2021. február 10.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635441235
Méret: 216 mm x 167 mm x 19 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes