Kultúrpara

2024. augusztus 22., csütörtök

Ismerd ​meg Serenát!

Könyvajánló - Gerald Marzorati: Ismerd ​meg Serenát!

"Soha nem volt még olyan sportoló, mint Serena Williams. Két évtizeden át uralta a női teniszt, megváltoztatta a játékmódot, ledöntött számos mítoszt. Williams hatása azonban nem korlátozódott a teniszpályára. Befolyásos nőként, aki megküzdött a siker eléréséért és megtartásáért, kulturális ikonná vált."

Serena Williams egy élő legenda, négyszeres olimpiai bajnok és huszonhárom alkalommal sikerült egyéniben diadalmaskodnia Grand Slam-tornán, emellett pedig párosban is parádés eredményeket ért el testvére oldalán. Páratlan tehetség, aki igazi ikonná vált.

Gerald Marzorati sporttudosító könyvében azokról az évekről olvashatunk, amikor Serena a szülés után visszatért a pályára. De az olvasók legnagyobb örömére nem csupán azt láthatjuk, hogy milyen a pályán, hanem a szerző ellátogat rengeteg helyszínre, többek között oda, ahol a testvérpár megalapozta tudását.

A szerző időrendben halad, kezdve az Australian Opennel haladva a további három Grand Slam-tornáig, közben pedig néhány állomást beiktatva szóloltat meg neves sportolókat és magát Serenát is. Miközben követjük a meccseket vissza-visszaemlékezünk a teniszező múltjára.

A média képes ízekre szedni az embert, így nem csak az érdemei dícsérete kapott helyet a kötetben, hanem a rengeteg bántás is, amit kapott és az is, hogy miként lehet ezt kezelni, feldolgozni. Egy olyan sportban igyekezett feltörni, amelyet főként fehérek uraltak és testfelépítése miatt is sok bántás érte. A szerző nemcsak a teniszcsillagot és karrierjét igyekszik bemutatni, hanem a csúcsra vezető utat is és betekintést enged élete más területeire is.

A szerző olvasmányos kötetet rakott össze és süt a lapokról, hogy rajongója a sportnak és Williamsnek is. Bevezetésnek okés a könyv, ha valaki épp csak belesne a kulisszák mögé, de olyanoknak, akik követték két évtizedes pályáját, nem ad túl sok újdonságot. Egy gyors összefoglaló, tökéletes kedvcsináló egy legenda útjához.

10360_b1.jpgKöszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

A kötet elérhető kedvezményes áron a borítóra kattintva a kiadó honlapján.

Kövess minket Facebookon!

Roger Federer hosszú és csodálatos pályafutása

Lewis Hamilton, a hétszeres Forma-1-es világbajnok útja a sikerig

A legendás román tornász története: Nadia Comăneci és a Securitate

Felhők felett futni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése