Szabadság

 Könyvajánló - Arne Dahl: Szabadság (Berger & Blom 4.)

Sam ​Berger biztosítási nyomozóként tengeti magányos mindennapjait, miután ikerfiai másik városba költöztek, a gyermeket váró Molly Blom pedig búcsú nélkül elhagyta. A férfi szakmai segítséggel próbál felépülni a veszteségből, amikor pszichológusától rejtélyes, de jövedelmező felkérést kap: egy elrabolt nőt kell megmentenie. A nyomozás hamarosan az orosz maffia szövevényes hálójába sodorja Bergert, aki már a legközelebbi barátaiban sem bízhat meg. Ráadásul Molly Blom erről az ügyről is többet tud, mint amennyi biztonságos volna…




A Valaki figyel, a Hajsza és a Mély vízben című regények szerzője a folytatásban is mesterien szövi a nem lassuló eseményeket. A Berger–Blom-nyomozópáros újabb vérfagyasztó kalandokba keveredik, miközben megpróbálják megmenteni egymás, valamint újszülött kislányuk életét.

„Arne Dahl saját iskolát teremtett a svéd krimi hagyományán belül. A nemzetközi szcénán játszódó izgalmakat intelligenciával, feszültséggel és irodalmi igényű írásmóddal ötvözi.” – Lars Kepler

Arne Dahl Szabadság című regénye a svéd krimi és thriller műfajának kiemelkedő darabja. A történet középpontjában a bűnügyi nyomozás áll, amely a modern társadalom komplex problémáit és a bűnözés különböző formáit vizsgálja. A könyv főszereplője az egykori nyomozó, Sam Berger, aki egy sor rejtélyes bűncselekmény után nyomoz. A cselekmény során a karakterek mélyebb pszichológiai rétegeit ismerhetjük meg, miközben a történet a társadalmi igazságtalanságokkal, a hatalommal és a szabadság kérdéseivel foglalkozik. Dahl stílusa magával ragadó, és a feszültség fokozatosan épül, ami a krimi kedvelőinek igazi élményt nyújt.

A Szabadság nemcsak egy izgalmas bűnügyi történet, de mélyen feltárja a társadalmunk működését és annak problémáit is, amely arra ösztönzi az olvasót, hogy elgondolkodjon a szabadság, a felelősség és az emberi kapcsolatok bonyolultságáról. Arne Dahl írásmódja és a karakterek kidolgozottsága miatt a könyv nemcsak a krimi rajongók, hanem a szépirodalom kedvelői számára is vonzó lehet.

A svéd szerző már az első, Valaki figyel c. regényével is felírta magát a kedvenceim listájára, és ez a negyedik kötetre sem változott: a gyors, pörgős cselekményű, izgalmas, mégis mély kérdéseket boncolgató és szépirodalmi igényű stílusát szerencsére továbbra is megtartotta. Lars Kepler, Jo Nesbø és Stefan Ahnhem mellett Arne Dahl korunk egyik legjobb skandináv krimiírója. 




Arne Dahl, valódi nevén Jan Arnald, egy elismert svéd író, aki főként krimi és thriller műfajában alkot. 1966-ban született, és a svéd irodalmi élet egyik kiemelkedő alakjává vált. Dahl stílusát a bonyolult cselekmények, a mélyen kidolgozott karakterek és a társadalmi problémákra való érzékeny reagálás jellemzi, műveiben gyakran foglalkozik a bűnözés pszichológiai aspektusaival, valamint a modern társadalom kihívásaival. A szerző munkásságát több díjjal is elismerték, és könyveit számos nyelvre lefordították. Dahl nemcsak író, hanem irodalmi kritikusként és szerkesztőként is tevékenykedik, így hozzájárul a svéd irodalom fejlődéséhez. A regény a Berges&Blom sorozat negyedik kötete, amelyet Torma Péter fordításában az Animus Kiadó adott ki Magyarországon.

Köszönöm a lehetőséget az Animus Kiadónak! A borítóra kattintva elérhető a kötet kedvezményes áron.



Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes