Kultúrpara

2024. szeptember 17., kedd

A Bíbor Hálózat

Könyvajánló - Carmen Mola: A Bíbor Hálózat (Elena Blanco 2.)

A világ valóban beteg. Erőszakhullám söpör rajta végig, akár egy vírus, és mindenkit megfertőz, aki kapcsolatba kerül vele."

417507257_801388625346371_5234120516190098367_n.jpg

Carmen Mola írói álneve mögött három írót találunk, Jorge Díazt, Antonio Mercerot és Agustín Martínezt, akik tökéletesen tudnak együtt működni, melynek bizonyítéka az Elena Blanco sorozatának nyitókötete, A legyek menyasszonya, mely világszerte hatalmasat tarolt. Imádom a thrillereket, krimiket és engem is megvettek kilóra. Ha nem ismered a sorozatot, akkor ajánlom fuss megvenni, mert tényleg jó. Pont annyira feszült, izgalmas, időnként brutális és gyomorforgató, amit egy ilyen regénytől várnánk. Az első részről írt ajánlómat a címre kattintva olvashatod, ha eddig lemaradtál róla:

A legyek menyasszonya

Megérkezett a sorozat második része, A Bíbor Hálózat. Visszatérnek az első részben már megismert szereplők, akik ezúttal sem kapnak könnyű esetet. Adott egy brutális bűnszervezet, a Bíbor Hálózat, akik a web sötét oldalán élőben közvetítik emberek kínzását, majd kivégzését. Az emberek között rengeteg beteg ember van, aki élvezi, ha ilyesmit nézhet és még szép összegeket is hajlandó fizetni érte.

Egy ilyen ügy már önmagában is felkavaró, kapunk mi is egy kis betekintést egy fiatal lány kínzásába, majd rémes halálába. De amitől ez az ügy még keményebb Elena Blanco felügyelő számára, hogy ezek az emberek állhatnak a fia évekkel ezelőtti elrablása mögött is.

A szerzők parádésak abban, hogy igazán sötét és feszült légkört teremtsenek és attól sem rettennek vissza, hogy sokkolják az olvasót brutális képsorokkal. Az egész sztori üt. A legtöbb ember még sokkal rosszabbul viseli, ha gyerekek, kamaszok az áldozatok. Hisz ők még ártatlanok, védtelenek, esélyük sincs igazán, hogy megvédjék magukat. Attól pedig pláne vérlázító, hogy valaki képes csak azért, hogy mocskos pénzhez jusson gyerekeket bántani, videózni és közvetíteni a neten.

Kifejezetten tetszett, hogy bár ezt láttuk az első részben is, ezúttal még több teret kapott, hogy mindenki erős, határozott, kemény nyomozóként ismeri Elanát, de mi láthatjuk az érzelmes oldalát is. A nőt, az anyát, akitől elvették a gyermekét, aki piával és bulikkal próbál menekülni démonai elől. Kemény volt látni a belső vivódást. Egyetlen elmébe zárva a harcos, kemény nyomozó és a megtört anya.

A lelki vívódások kiváló hátteret adnak a nyomozásnak, ahol láthatjuk, ahogy követik a nyomokat és sorra tárják fel előttünk a titkokat. Unatkozni nem lesz idő olvasás közben. Rejtélyek, izgalmak, fordulatok és váratlan befejezés. Ezúttal is kaptunk egy jól kidolgozott akcióval, feszültséggel teli krimit, ami pillanatok alatt szippantja be az olvasót.

4049497.jpgA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Főkép: fb.com/generalpress

Nyomtalanul

"Te nézel és szavazol. Ők meghalnak."

Kényszer alatt

Sorozatgyilkos szedi áldozatait Budapesten! - Mimézis

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése