A vörös hajú lány, aki dacolni mert a Német Birodalommal

Könyvajánló - Buzzy Jackson: A vörös hajú lány

"Az ellenállók csodálják. A nácik félnek tőle."

Inspiráló igaz történeten alapuló történelmi regény egy fiatal holland lányról, aki nem tűrte szó és tettek nélkül, ahogy ártatlanokat taposnak el egy diktátor parancsára a második világháborúban.

fokep_159.jpg

A második világháború alatt akadtak hősök, akik sokszor életük kockáztatásával igyekeztek az ártatlanokon segíteni. Ilyen volt Hannie Schaft is, aki 1940-ben fiatal nőként az ellenállás tagjaként igyekezett Hollandiában zsidókat menteni. Buzzy Jacksont megihlette az alig húszéves Hannie története és egy regényt kanyarította köré, hogy ne egy legyen a sok elfeledett hős között.

A fiatal joghallgató szívén viselte a háborús menkültek sorsát és önkéntesként dolgozva sokat látott abból, hogy a németek mit tesznek és egyre jobban felháborodik rajta. Főleg, amikor már annyira közelről érinti a dolog, hogy saját barátait kitiltják az Amszterdami Egyetemről, majd szép apránként mindenhonnan. Erre pedig kifogásként azt használják, hogy zsidók. Első komolyabb lázadó lépése, hogy barátai megszökteti és elrejti családja vidéki birtokán.

Aztán a regény során végigkövethetjük, hogy miként jut el odáig, hogy csatlakozik az ellenállás veszélyes világához. Sőt még az egyetemet is ott hagyja. Álruhába bújva segít a szoktetésekben, vesz rész különféle merényletekben, több alkalommal is borsot törve a németek orra alá, akik csak a "vörös hajú lány"-ként emlegetik, akit el kell fogni, le kell vadászni, mert dacolni mert a birodalommal.

Egy fiatal bátor nő, aki nem tudta elviselni a rengeteg igazságtalanságot, ami körülvette. Nem bírta csendben végignézni, ahogy ártatlanok zsúfolnak vonatokra, hogy aztán a koncentrációs táborokban halálra gyötörjék őket. Nap mint nap kockáztatta az életét, hogy azokat életét mentse, akik az emberiség legnagyobb igazságtalanságának és barbárságának áldozatai voltak.

Ez a kötet igazi érzelmi hullámvasút, ahol a szerző mesterien fűzte össze Hannie életének valós elemeit a fikcióval, hogy aztán egy letehetetlen könyvet tegyen az olvasók elé, amely néhol szívmelengető, néhol szívszorító. Lenyűgöző debütáló regény egy csodálatos fiatal nő bátorságáról, hűségéről, szerelméről és tragédiájáról.

a_voros_haju_lany_borito_300_dpi.jpgA könyvet az Animus Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet ezúton is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a könyvről?

Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

A Glass család története

Emlékirat barátságról, veszteségről és túlélésről

Levelek, sorsok és igaz történetek a haláltáborból

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes