Csillagpor

Könyvajánló - Neil Gaiman: Csillagpor

"Volt egyszer egy fiatalember, ki Szíve Vágyát áhította elnyerni..."

fokep_158.jpg

Neil Gaiman megosztó szerző. Van, aki imádja és van, aki nem. Ahogy a környezetemben körülnézek a kettő között átmenet kevés akad. Amit eddig olvastam tőle nálam bejött, de valahogy ez a kötet mindig hátrasorolódott az olvasmányaim között. De ugye tudjuk, ami késik... Szóval Csillagpor. már 17 éve, hogy megjelent először magyar nyelven és még mindig akkora a kereslet iránta, hogy pár évente érkezik az új kiadás az Agave Könyvek jóvoltából.

Adott egy falu Angliában, amelyet a varázslatok világától egy fal választ el. Megismerkedünk a főszereplővel, Tristrannal, aki épp arra készül, hogy megkérje élete párjának kezét, amikor egy hullócsillagot lát a fal túloldalán földet érni. Megígéri, hogy elviszi a falu legszebb lányának a csillagot bizonyítandó határtalan szerelmét.

Szóval irány a varázslattal teli idegen táj, ahol aztán találkozik mindenféle népekkel. Jókkal is, rosszakkal is, kalózokkal, gonosz boszorkányokkal, csillaggal, tündérekkel, unikornisokkal és még számos izgalmas varázslénnyel.

Megannyi varázslat, különleges, mágikus tárgyak és pérsze, mint minden mese elengedhetetlen részei, számos gonosztevő, aki egy csillag szívére áhítozik. Induláskor ez a félig ember, félig tündér fiatal még csak nem is sejti, hogy mennyi kalandban lesz része, amikből végül teljesen más sül ki, mint ami Tristran eredeti célja volt.

Ahogy haladtam az oldalakkal kezdett ismerős lenni a sztori. Én filmekben nagyon rossz vagyok. Keveset is nézek és, amit meg igen, na azokra se nagyon emlékszem fél év múlva, de rájöttem, hogy azért dereng nekem a sztori, mert létezik egy film. Ráadásul a 2007-es magyar könyves megjelenést a filmhez igazították, ami olyan sztárokat vonultatott fel, mint például Robert de Niro, Michelle Pfeiffer, Claire Danes és Charlie Cox.

Mindenképpen megéri elolvasni ezt a könyvet. Nagyon ajánlom mindenkinek. Egy hamisítatlan, bájos mese, ahol a szerelem hegyeket mozgat meg, minden lépéssel egy új kaland kezdődik és a bátorsággal, hittel felvértezett jók győzedelmeskednek a gonosz felett. Igazi pihentető, szórakoztató, különleges fantasy, amiben fiatal is, idős is örömét tudja lelni.

9789635981915.jpgA könyvet az Agave Könyvek bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet ezúton is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a könyvről?

Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

Az óceán szeme

Mamutrezervátum

A ​vér szövetsége

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes