Elérkezett a végső összecsapás az Óramágusok világában

Könyvajánló - Natalia Sherba: Az Óraharc (Óramágusok 6.)

Az Óramágusok című fantasy záróköteteében véget a kaland egy olyan világban, ahol az Idő mágikus univerzum, melyben varázslények, óramágusok, tündérek és szellemek harcolnak az Idő Ura címért. 

Elérkeztünk Natalia Sherba nagysikerű Óramágusok sorozatának hatodik, egyben zárókötetéhez, amely Az Óraharc címet viseli. Megmondom őszintén, hogy húztam, halasztottam picit az olvasást, mert nem akartam, hogy vége legyen. Ifjúsági fantasy ugyan, de olyan klassz világot rakott össze a szerző és annyi érdekes karaktert, hogy még nem akartam elengedni őket. Na végül csak rászántam magam és nem kellett csalódnom, pont annyi izgalmat és érdekességet hozott a kötet, mint a korábbi részek.

Ha nem ismered a sorozatot, akkor nagyon ajánlom. Tiniknek pláne, de felnőttként is bátran, mert engem simán megvett kilóra ez a sorozat.

#1 Az Órakulcs

#2 Az Óraszív

#3 Az Óratorony

#4 Az Óranév

#5 Az Órakép

A kötet ott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész abbamaradt és senki sem fog meglepődni, amikor azt mondom, hogy Vasilisa Fesh megmentésére adta a fejét. Hála Fesh különleges ajándékának tudja, hogy hiába állítja a hatalmas Szellem, a fiú bizony életben van és ő mindent elkövet, hogy megmentse.

Utóbbihoz még azt is bevállalja, hogy Astragor tanítványának áll és egy évet ígér neki. A kötet elején be is költözik Astragor Tűzkígyó Várába, ahol a legtöbben kerülik, mint a tüzet vagy lekezelően bánnak vele és szinte mindenki biztos benne, hogy a fiatal óramáguslány élete nem lesz túl hosszú.

Már önmagában az új, ellenséges környezet is hatalmas kihívásokat jelent a lánynak, miközben számos érdekes, új dolgot tanul és vadul tervezget, ötletel, hogy Fesh-t megmentse az Ürességből. Nem várt helyekről érkezik segítség, mint például Vasilisa dédnagyapja vagy épp a titokzatos kis Nicole, de van olyan pillanat is, amikor mindenki a csajszit akarja megmenteni.

Ezúttal sem unatkoztunk, bár picit lassan indult be sztori, később aztán jöttek izgalmas varázslatok, mágikus tárgyak, különleges képességek, utazás az időben, időpárhuzamokből jött látogatók, barátok, szövetségesek és persze ellenségek, és a legfontosabb: harc az Idő Ura címért. Ezek teszik összességében mozgalmassá a kötetet. És persze a romantikus lelkületű olvasók sem fognak csalódni, mert a csatározások, izgalmak, fordulatok után jut azért rózsaszín happy end is (ha nem is mindenkinek...).

Fiatal, nyitott, kíváncsi olvasóknak feltétlenül ajánlom. Főleg, ha szeretik a varázslattal, fordulatokkal, szerethető karakterekkel megpakolt, olvasmányos fantasy-kat. És persze ott vannak az olyanok, mint én, akik szeretik a véres, kemény thrillereket, dark fantasy-kat, de néha jól esik nekik elkalandozni békésebb vizekre.

És még egy jó hír a szerző rajongóinak: idén elhozta az Európa Kiadó a szerző egy másik könyvét is a magyar olvasóknak Fenissa és az Álmos Ház címmel. Én biztosan el fogom olvasni azt is.

sherba_oraharc_b1_300dpi.jpgKöszönöm a lehetőséget az Európa Kiadónak!

A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron a kiadó honlapján.

Kövess minket Facebookon!

Az elveszett arancsváros keresése

Egy fantasy a lőpor korából? Igen!

A Wadon királyai: egy humoros, egyedi fantasy, ahol "nyugalmazott" zsoldosokból lesznek a hősök

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes