Kultúrpara

2024. szeptember 6., péntek

„Ha el akarsz kapni egy orgyilkost, bérelj fel egy másikat”

Könyvajánló - R. J. Barker Az ​orgyilkosok ideje (A megsebzett birodalom 1.)

„Ha el akarsz kapni egy orgyilkost, bérelj fel egy másikat”

fokep_156.jpg

Engem már ez a mondat meggyőzött, hogy ezt a könyvet el akarom olvasni. És milyen jól tettem! R. J. Barker Az orgyilkosok ideje című regénye egy izgalmas fantasy történet, amely egy gazdag és részletesen kidolgozott világban játszódik. A cselekmény középpontjában kegyetlen politikai intrikák, hatalomért folytatott harcok és bonyolult karakterek állnak, akiket titkok mozgatnak.

Megismerjük Girtont, a birodalom legjobb orgyilkosának, Merelának a 15 éves tanítványát, akit mesterével ezúttal egy érdekes kihívás elé állítanak: meg kell találniuk egy orgyilkost, aki a birodalom hercegének életére pályázik. A fiatal tanonc szemén keresztül nézhetjük végig a nyomozást, ahogy beépül az apródok közé, de közben azért kapunk múltbéli jeleneteket is, hogy jól megismerhessük ezt a varázslókkal, intrikákkal teli világot.

Kapunk betekintést, hogy miként is zajlik egy orgyilkos kiképzése, láthatjuk, hogy nem csupán a halál, hanem a túlélés mesterei is és Girtnek nem a nyomozás az egyetlen, amivel meg kell küzdenie, mert olyan helyzetekbe botlik, amikor önmagával is szembe kell néznie.

Mindketten igyekeznek beolvadni és keresni a nyomokat, de hamar rájönnek, hogy túl sok embernek van oka, motivációja megölni a trónörököst. Nem kérdés, ez bizony kemény kihívás. Hazugságok, titkok, megtévesztés kusza hálójába csöppennek. 

Minden adott, ami egy jó fantasyhoz kell: érdekes világ, mágia, jó karakterek, politikai csatározások, intrika, árulás, hűség, barátság, becsület, akciójelenetek. Egyedi stílus, egyedi nyelvezet, jó kis utazás az emberi természet sötét oldalán. Élvezet volt látni, hogy fejlődött Girt és a többi szereplővel együtt nem rossz és nem is jó, hanem hús-vér élő karakter. Olvasás közben folyamatosan érezzük a feszültséget, s bár az eleje kicsit kiszámíthatóra sikerült a rutinos olvasó számára, a végére azért kapott mindenki izgalmas fordulatokat, megfejtendő rejtélyeket, kibogozásra váró titkokat.

Engem simán beszippantott a kötet. Ez egy sorozat nyitánya, és már kíváncsian várom milyen kaland vár ránk legközelebb. Amire szerencsére nem is kell sokat várni, mert már előrendelhető a folytatás, ami érkezik szeptember végén a Könyvfesztiválra Az orgyilkosok vére címmel. Gyertek el erre a szuper könyvünnepre és vegyétek meg azt is!

4261292_big.jpgA könyvet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a könyvről?

Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

A mártír

Megnyílik a sír...

A révész

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése