Kultúrpara

2024. szeptember 15., vasárnap

Isteni riválisok

Könyvajánló - Rebecca Ross: Divine ​Rivals - Isteni riválisok (Letters of Enchantment 1.)

Veszteség, szerelem és az emberi lélek ereje a háború árnyékában egy mitológiával átszőtt fantasyban.

fokep_157.jpg

A Maxim Könyvkiadó Dream válogatás sorozata tele van klassz ifjúsági fantasykkal. Ebbe a tematikába tökéletesen passzol Rebecca Ross Isteni riválisok (Divine Rivals) című regénye, amely egy magával ragadó történet. Egy sorozat nyitánya, amely szép, lírai stílusával könnyen szippantja be az olvasót. Lenyűgöző keveréke a mitológiának, a romantikának és a háborús drámának.

A történet a háború árnyékában játszódik, ahol az istenek és emberek konfliktusa sodorja a szereplőket életük legfontosabb döntései elé. Főhősünk, Iris Winnow, egy ifjú újságíró, aki testvére eltűnése után próbál megküzdeni a fájdalommal és a világ egyre kaotikusabbá válásával. Személyes tragédiái közel hozzák az olvasóhoz, mert nem adja fel. A világban káosz uralkodik, ő mégis igyekszik megtalálni a helyét, a küldetését a világban.

A regény különlegessége abban rejlik, hogy Iris titokzatos levelezésbe kezd egy névtelen íróval, akinek levelei megmagyarázhatatlan módon mindig eljutnak hozzá. Ahogy a levelezésük kibontakozik, az olvasó tanúja lehet egy érzékeny és mély kapcsolat kialakulásának, amelynek sorsa a háttérben zajló háborúval párhuzamosan alakul. A levelezés romantikus és sejtelmes, de szerencsére nem fullad érzelgősségbe, hanem szépen egyensúlyoz az érzelmi mélységek és a rejtély között.

Ross briliánsan ötvözi a klasszikus és modern mitológiai elemeket, miközben egy rendkívül emberi történetet tár elénk. Az istenek hatalma és az emberek szenvedése élesen szemben áll egymással, a karakterek pedig kénytelenek szembenézni belső küzdelmeikkel és vágyaikkal. Élvezettel veszhet el az olvasó egy olyan villágban, ahol főszerepben az emberek és az istenek közötti konfliktus áll. De ez teljesen érthető. Ki örülne neki, hogy az istenek belekavarnak az életébe?

Az Isteni riválisok nemcsak a fantasy rajongóknak, hanem azoknak is ajánlott, akik szeretik az érzelmekkel teli, lélektanilag mély, történetvezérelt könyveket. Ross részletes világépítése és a finom, mégis intenzív karakterfejlődés garantáltan magával ragadja az olvasót. Bár egy kis türelmet azért igényel, mert kicsit lassan indul be a sztori.

Ross könyve tele van ígéretes ötletekkel és erős érzelmekkel. Kifejezetten szeretem, amikor a mitológia és a fantasy tökéletes elegyet alkot. Várom a folytatást, látok lehetőséget a sztoriban és a szerző lírai írásmódja is passzol az érzelmes vonalhoz, kíváncsi vagyok mit hoz ki ebből a jó kis karaktervezérelt történetből a továbbiakban.

f07a659bfd6f9021f8b475a592a24394aa74c7a7.jpgKöszönöm a lehetőséget a Maxim Könyvkiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv a kiadó oldaláról, kedvezményes áron.

Kövess minket Facebookon!

A ​tovatűnő csillagok erdeje

A ​fekete ajtó

A hatalom tőre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése