Pax - Úton hazafelé

 Könyvajánló - Sara Pennypacker: Pax - Úton hazafelé

„Miután megszeretsz valakit, félni kezdesz”, de mégis megéri.

Peter és rókája, Pax már rég nem találkoztak. A korábban elválaszthatatlan társak mostanra merőben másfajta életet élnek.

Paxnak és társának, Borzasnak kicsinyei születtek, akiket óvniuk kell a világ veszedelmeitől. Eközben Peter, a háború következtében árván maradt fiú, akit mardos a bűntudat és a magány, hátrahagyja fogadott otthonát és Volát, hogy csatlakozzon a Vízi Harcosokhoz – ahhoz a csapathoz, akik eltökélten dolgoznak azon, hogy meggyógyítsák a földet a háború okozta sebektől.

Amikor Pax egyik kicsinye súlyosan megbetegszik, a róka az egyetlen emberi lényhez fordul, akiről biztosan tudja, bízhat benne. És nem számít, Peter mennyire igyekszik megkeményíteni a szívét, a szeretet mindig utat tör magának. Így a fiú és a róka is azon kapják magukat, hogy újfent útra kelnek: haza, a gyógyulás és ismételten egymás felé.




Sara Pennypacker Pax - Úton hazafelé című könyve egy érzelmekkel teli és elgondolkodtató történet, amely a barátságról, a hűségről és a felnőtté válás nehézségeiről, a gyászról és a szeretetről szól. A főszereplő, Peter, és a rókája, Pax, közötti különleges kapcsolat áll a középpontban. Bár már évek teltek el, hogy ők ketten nem találkoztak, amióta Peter apja bevonult a seregbe, és a fiúnak el kellett költöznie az édesanyjához. Peter édesapja odaveszett a fronton, Pax pedig szépen él egy kedves, békés helyen a párjával és a kölykeikkel. A váltott szemszögű történetben így a gyász magánya és fájdalma szépen keveredik a boldog élettel - egész addig, amíg az egyik kisróka beteg nem lesz. Pax ekkor felkerekedik, és megkeresi Petert, az egyetlen embert, akiben megbízik.

A könyv során Peter elhatározza, hogy visszatér Paxhoz, az útja során számos kihívással és nehézséggel kell szembenéznie, amelyek próbára teszik bátorságát és kitartását. A természet szépségei és veszélyei egyaránt megjelennek, miközben Peter felnőtté válik, és megtanulja, hogy a barátság nemcsak a jó időkről szól, hanem a nehézségek közepette is kitartásról.

Pax, a róka, szintén saját kalandjait éli át, miközben próbálja megtalálni Peter-t. A történet párhuzamosan mutatja be a fiú és a róka útját, amely során mindketten felfedezik a világot és saját magukat. Pax találkozik más állatokkal, akik segítenek neki megérteni az emberek és az állatok közötti kapcsolatot, valamint a túlélés fontosságát.

A könyv egyik központi témája a hűség és a szeretet. Peter és Pax kapcsolata mély és különleges, amely a nehézségek és a távolság ellenére is megmarad. A történet során a szereplők felnőnek, és megtanulják, hogy a szeretet és a barátság nem ismer határokat, és hogy a legnehezebb pillanatokban is érdemes küzdeni a kapcsolatokért. A történet tetőpontja az a pillanat, amikor a magába fordult, gyászoló, a világot sötéten látó és negatív gondolatokkal teli Peter megtalálja a beteg kisrókát, és döntenie kell: hagyja, hogy a szeretet végleg elvesszen a szívéből, vagy képes rá, hogy ismét megnyissa azt?

Sara Pennypacker Úton hazafelé című könyve egy szívhez szóló mese, méltó folytatása a Paxnak, amely nemcsak a fiatal olvasók számára tanulságos, hanem a felnőtteknek is fontos üzeneteket közvetít. A könyv végigkíséri az olvasót egy érzelmekkel teli utazáson, amely a barátság, a hűség, a szeretet, a gyász és a felnőtté válás szépségeit és nehézségeit tárja fel. 




Sara Pennypacker 1952-ben született a floridai Jacksonville-ben, a Florida Állami Egyetemen végzett, ahol angol irodalmat tanult. Karrierje során számos könyvet írt, de legismertebb művei közé tartozik a Clementine sorozat, amely egy fiatal lány kalandjait követi nyomon. A sorozat népszerűsége miatt Pennypacker elnyerte a gyermekirodalom terén végzett munkájáért járó számos díjat. A Pax egy róka és egy fiú története a világháború idején, egyelőre csak két része van. Sara Pennypacker írásai gyakran foglalkoznak a barátság, a család és a felnőtté válás témáival, és stílusát humor és érzelmi mélység jellemzi. Munkáit több nyelvre lefordították, és világszerte népszerűek a fiatal olvasók körében.

Köszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak! A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.




Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes