A szex mindent visz

A szexualitás fontos, a jó szex pedig elengedhetetlen testi-lelki egészségünkhöz - szögezik le a szerzők a tantrikus szexről írott két könyvükben. El kell engedni a rossz beidegződéseket és a kialakult előítéleteket, hogy mindenki megtapasztalhassa a szex valódi hatalmát! Elméleti és gyakorlati tudnivalók halmaza testesül meg a Női orgazmus a tantra szellemében és a Tantrikus szex férfiaknak című két műben. Érdemes mind a kettőt beszerezni! 


KÖNYVAJÁNLÓ
Női orgazmus a tantra szellemében
Tantrikus szex férfiaknak

Szerzők: Diana Richardson és Michael Richardson
Fordító: Esze Dóra
Kiadó: Bioenergetic Kiadó

A szex mindent visz! - emlékszem vissza a Bazi nagy görög lagzi című filmben az egyik epizódszereplő kacsintással abszolvált tanácsára, és mennyire igaza van! Hormonálisan fűtött életszakaszunkban (is) nagyon fontos, hogy jó és kielégítő szexuális életünk legyen. Az ehhez a kérdéskörhöz tartozó ismeretekkel nem szabad pongyolán bánni, gátlásosan hozzáállni: saját magunkkal cseszünk, ha nem érdeklődünk, nem vagyunk hajlandó tanulni és tapasztani, mit, miért, hogyan lehet csinálni az ágyban (meg máshol is) olyankor, amikor nem aludni térünk mindennapos használati eszközünkbe.

A fentiekre jelent választ a Bioenergetic Kiadó két szexualitással foglalkozó könyve, Női orgazmus a tantra szellemében és a Tantrikus szex férfiaknak címekkel.


Fülszöveg

A kielégítő szexuális élet táplálja a szerelmet, fiatalítja a testet és javítja a mentális egészséget. Minden nő természetes adottsága, hogy kiteljesedve megélje szexualitását, és mély orgazmus-élményben legyen része.

A Női orgazmus a tantra szellemében a keleti szexuális hagyományok tudásán és szemléletén keresztül vizsgálja meg azt az eksztatikus boldogságot, amelynek lehetősége a női testben rejtőzik. Diana Richardson női szemszögből fedezi fel a tantrát, így tárja az olvasó elé, milyen meghatározó szerepet játszik a női, befogadó jellegű energia abban, hogy megszülethessen az orgazmusállapot. Harmincöt év személyes tapasztalata és tantrakutatása alapján magyarázza el, hogyan aktiválhatók a női test különféle szervei annak érdekében, hogy az eksztatikus állapot még mélyebb élmény lehessen.
Az olvasó megtanulhatja, miként áramoltassa körkörösen az energiát, hogy miért fontosabb a mell érintése a hüvelynek szánt figyelemnél, hogy mi a különbség a puha behatolás és a mély, hosszan tartó behatolás között, és azt is, hogyan lehet elkerülni a korai magömlést, illetve mit tehet a nő, hogy megerősítse a férfi erekcióját.
A Női orgazmus a tantra szellemében azt mutatja be, milyen erőteljes befolyást gyakorolhat egy nő a saját szexuális élményeire, ha már megértette teste belső működési mechanizmusát.

Diana Richardson a Lassú szex – A kimeríthetetlen gyönyör útja szerzője, a Tantrikus szex férfiaknak társszerzője.

Mi is az a tantra? A tantrizmus, vagy röviden tantra, az indiai vallásfilozófia egy áramlata, egy beavatáson alapuló hagyomány, melyben a szent és titkos tanítást időtlen idők óta szóban adják tovább a mesterek tanítványaiknak. Maga a kifejezés egy szanszkrit szóból származik (तन्त्र = szövet, fonal, lánc, szövőszék, kontinuitás, összefüggés, megnyújtás), a szó gyökere a szanszkrit tan (tágít) szó. A tantrizmus így egy mindent átfogó tudást, illetve a tudás kitágítását jelenti.

Idézet A női orgazmus a tantra szellemében című kötetből

Ha szeretnénk újratanulni a szexualitást - erre nagy szükségünk van -, abban a nő a kiindulópont. Ennek a mozgalomnak a nőkben kell gyökeret eresztenie, és a nőkön keresztül kell beáramlania a társadalomba - szeretőkkel, barátokkal, egyéjszakás kalandokkal, azáltal, hogy anyák okítják a lányaikat, apák a fiaikat. Az kell hozzá, hogy a nők kiálljanak magukért, hogy megfogalmazzák az igényeiket, kimondják, mire érzékenyek, és az, hogy a férfiak sürgősen meghallják és a szívükre vegyék ezeket az üzeneteket.

A női test különféle szervei aktiválhatók, ha ért hozzá az ember. A nőiorgazmus vonatkozásában keleti szexuális hagyományok tudásán és szemléletén keresztül fedezi fel az extázishoz vezető lehetőségeket, amelyeket "csak" ki kell bontani. És érdemes kibontani, hiszen az egészséges szexualitás táplálja a testet-lelket, fiatalít és a mentális egészséghez is hozzájárul. A nő félig férfi, a férfi félig nő, szögezi le a szerző, Diana Richardson, a belső ellentétek legyőzésével lehet kibontakoztatni a bennünk szunnyadó lehetőségeket. A tantrikus szemléletmód alkalmas a szeretet, szerelem felszítására és az érzések tartósítására, bármilyen profánul hangzik is a fenti mondat. 


Fülszöveg

A szerzőpáros több mint harmincöt éves tantratanítói tapasztalatára támaszkodva mutatja meg a férfiaknak, hogyan kerekedhetnek felül az előítéleteiken, miszerint a szex célirányos – és gyakran akaratlanul stresszes – esemény, és ehelyett hogyan lazulhatnak bele a szexbe mint egymást kiegészítő energiák meditatív egyesülésébe. Elmesélik, miként fokozza az életerőt és teszi sokkal hosszabbá a szeretkezést az ejakuláció visszatartása, és rámutatnak, mennyire megerősíti a párkapcsolatot, ha a pár tudja, mit jelent a hosszú, tartós behatolás. Arra is kitérnek, hogyan valósítható meg a puha behatolás, és miként kerülhető el a korai magömlés.

A Tantrikus szex férfiaknak tartalmaz többek között számos kipróbált és bevált előjáték-technikát, testhelyzetsorozatok grafikáit és több olyan módszert, amelyek a tudatosság segítségével fokozhatják érzékenységünket a szexualitásban. Megtudhatjuk, hogyan juthat egy pár eksztatikus állapotba, milyen módon vehetnek részt a nemi szervek a férfi és a nő testi, érzelmi és spirituális gyógyulásában.

A valódi szexuális beteljesülésre akkor van a legnagyobb esély, ha a féri és a nő együtt indul útnak egymás testének felfedezési igényével, így a férfiak előítéleteit is le kell bontani. Kedves uraim, a szex nem célirányos, stresszes tevékenység! A szexbe nem beleerőlködni érdemes, hanem belelazulni. Érdekes álláspont, nem? Miért jó az egy férfinak, ha visszatartja az ejakulációját, vagy a hosszú, tartós behatolás? Hogyan lehet puhán IS szeretkezni? Elkerülhető-e a korai magömlés, és hogyan? Ha már csak ezekre a kérdésekre kap(na) választ az olvasó, már megéri a kötet ára, de nem, nem, ettől sokkal átfogóbb és gyakorlatiasabb a mű.


Diana Richardson és Michael Richardson, a szerzők 

A női orgazmus tantrikus témakörét Diana Richardson járja körül, aki maga is testterápia oktató, holisztikus szellemben áll hozzá a szexualitáshoz. A férfiaknak és férfiakról szóló kötetben társszerző Michael Richardson mellett. A férfi tajcsitanár, szakrális táncoktató, mindketten pedig az Osho nevű tantramester tanítványai. Több mint három évtizede gyakorolják és adják át másoknak speciális tudásukat. A tantrikus szex két könyve nemcsak elméletet, hanem gyakorlati tudást is átad, a leírások könnyen értelmezhetők, a megértést elegánsan papírra vetett rajzok szemléltetik. Aki nem hisz a spiritualitásban, azoknak is hasznos a két kiadvány!

Szerintem olvassátok, forgassátok, hasznos, informatív kötetek. 10-16, linkek behúzva

Köszönöm a lehetőséget a Bioenergetic Kiadónak!

A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a fenti borítóképre kattintva, ahol beleolvasó is található.

Hasznosnak, érdekesnek, netán jópofának találtad cikkünket? Segíts azzal, hogy minél több emberhez eljusson a mondanivalónk: kövess minket Facebookon is! Köszönjük!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes