Ananász utca

Három női sors egy dúsgazdag családban, ahol az egyik beházasodót csak aranyásónak tartják a hozzátartozók. Elgondolkodtató, szellemes regény a New Yorki elit kívülről gondtalannak tartott életéről. 


KÖNYVAJÁNLÓ
ANANÁSZ UTCA

Szerző: Jenny Jackson
Fordító: Goitein Veronika
Kiadó: Central Könyvek

Sokan úgy gondolják, hogy a felső tízezernek semmi gondja sem lehet, hiszen minden lehetőségük adott arra, hogy segítsenek magukon, ha gondjuk akad: pénzhiányban nemigen szenvednek (vagy mégis?), mentális problémájukra meg ott a kezükben a lehetőség, hogy a legjobb szakembert segítségül hívják. Persze, nem minden ilyen egyszerű arrafelé sem, ahogy erre a szerző, Jenny Jackson rámutat. Mi van, ha ők is pont olyan esendő emberek, mint mi, középosztálybeliek, csak más anyagi szinten?

Hamar megismerjük Curtis McCoyt, akinek szülei fegyvergyártásban érintettek, őmaga pedig egészen különleges látásmóddal viseltetik vagyona iránt. Aztán ott van Sasha és Cord Stockton: Sasha egy úri családba ment férjhez, Cord szüleinek házában élnek. Egészen más miliő, mint amiben ő felnőtt, gyerek- és fiatal felnőtt kora vad, zabolázatlan kalandok között telt, messze esett attól a finomkodástól, amiben a dúsgazdag férje és testvérei éltek-élnek. Ráadásul a férje családja aranyásónak gondolja - ami addig, amíg nem jut az illető tudomására, nem olyan kínos, de amikor kiderül...? Sasha egy viharos kapcsolaton túl csak nyugodt, kiszámítható társat akart, aki szereti őt, de nem imádja őrülten, és nem veszíti el a fejét. Cord ilyen, de Sasha kiütéseket kap a családjától.

Georgiana Stockton gátlásos, pirulós. A munkahelyén beleesik egy pasiba, munkamegosztásuk szerint Brady volt a sztár, Georgiana meg a díszletfestő. Brady végre lép és kezdődik valami párkapcsolat közöttük - de kiderül, hogy jövő nélküli kapcsolat az egész. Georgiana elkényeztetett, túlóvott világa összeomlik és mindenkit elmar maga mellől, amíg... amíg történik valami, amiből - ha hajlandó tanulni belőle - felnőtt nőként merülhet fel a mélyből.

Darley Stockton férje dél-koreai, Malcolm a neve, nagyszerű jellem, feltörekvőmaximalista, imádja feleségét, családját, amíg mások kiküldetéseken kapható nőcskék után kajtatnak, ő pizsamában a feleségével beszélget telefonon.

De a problémák hamar beütnek. Darley szerelemből, majdnem szinten alul ment férjhez, lemondott az örökségéről és csak a családjának él. Amikor beüt a krach, egyszerűen megbénul, hogy most mi lesz. Georginának is fő a feje, hogy magánéleti krízisét hogy élje túl, Cord pedig egyszerűen nem tud mit kezdeni családja véleményével a feleségét illetően. Ez a három ember testvér, ám családjukban a vetélkedés a szeretetnyelv. Hová fog mindez vezetni?

Szerelem, vetélkedés, jóindulatból hozott téves döntések, megismerési folyamat, önfejlesztés, türelem és konfliktusok utáni helyes kommunikáció hozhat békét a dúsgazdag családokban, és vethet véget a kellemetlenkedéseknek. A megismerés nagyon fontos, hiszen a beházasodott gondolhatja úgy, hogy minden ellene lett kihegyezve, míg a családhoz születése jogán tartozó meg nem látja a másikban is az embert, aki nem ellene cselekszik, hanem így alakult, és abból próbálja meg kihozni a legjobbat, amilyen lapokat kapott a sorstól. A szerző gördülékeny stílusban, váltott nézőpontokból értekezik a fentiekről, dacára annak, hogy igazán egyik szereplő sem az az igazi szeretnivaló karakter. Esendőek, arrogánsak, dacosak, nyűgösek, fenn hordják az orrukat, de ahogy közelebb mész hozzájuk, emberivé válnak. A Vogue szerint „Kitűnő családi dráma a legmagasabb körökből… Könnyed olvasmányba rejtett szociológiai tanulmány.”

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

New ​York a szabadság, a vonzó lehetőségek, a sokszínű kavalkád városa. De biztos, hogy itt minden olyan, amilyennek látszik? Jenny Jackson első regényében a jómódú, kiváló kapcsolatokkal rendelkező brooklyni Stockton családot veszi górcső alá, miközben három női sorsba pillanthatunk bele.
Darley a legifjabb generáció legidősebb tagja. A szívére hallgatott, feladta az állását, az örökségét, hogy minden idejét a gyermekeinek szentelhesse, ám ez talán túl sokat követel tőle. Sasha középosztálybeli nő Új-Angliából, aki beházasodott a Brooklyn Heightsban élő famíliába, férje rokonai emiatt élősködőnek tartják. Georgiana, a legfiatalabb lány fejest ugrott egy tiltott kapcsolatba, így hamarosan döntenie kell, milyen ember akar lenni valójában.
Az Ananász utca elgondolkodtató, ugyanakkor üdítően szellemes regény a New York-i elit csábítóan könnyed életéről. A szereplők szerethetőek, de esendőek, igazán nem nehéz azonosulni velük. Felvetődik olvasás közben a kérdés, hogy mindig minden körülmények között ismerjük-e a saját családtagjainkat. Mennyire határoz meg bennünket a vagyon? Milyen őrültségeket válthat ki belőlünk az első, mindent elsöprő szerelem?
A szerző nagy sikerű első regénye szórakoztató, bohém történet, amely nem csupán kikapcsol, de sokszor elgondolkodtat az emberi természet mélységeiről, és választ ad rengeteg kérdésünkre.

A szerző az idegen nyelvű kiadással

Jenny Jackson

Köszönöm a lehetőséget a Central Könyveknek!
A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a lenti borítóképre kattintva,
ahol beleolvasó is található.
Kövess minket Facebookon is!
Termékadatok
Cím: Ananász utca
Szerző: Jenny Jackson
Fordító: Goitein Veronika
Kiadó: Central Könyvek
Sorozat: Klasszikusok kicsiknek
Oldalak száma: 328
Megjelenés: 2024. január 29.
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789636143695
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes