Lenyűgöző album meseszép bolygónkról, a Földről

Könyvajánló - Cally Oldershaw: Csodálatos Föld

Már most keresed a tökéletes karácsonyi ajándékot egy gyereknek? Akkor nagyon-nagyon jó szívvel ajánlom ezt a meseszép, informatív, olvasmányos albumot, amely bármelyik apróságot garantáltan leveszi a lábáról!

fa1.jpeg

A HVG Könyvek Kiadó Junior kínálatában gyönyörű és izgalmas könyvek közül válogathatunk. Van egy lenyűgöző sorozatok, ahol érdekes témák közül válogathatunk. Tavaly a kezembe került a sorozat egy kötete, amely a vízek élővilágába nyújt betekintést. Tartalmas, gyönyörű gyűjtemény és tökéletes arra, hogy a gyerek játszva ismerkedjen a tavak, tengerek, óceánok páratlan élővilágával. Íme egy kis ízelítő:

Varázslatos vízi világ

Ezúttal a sorozat egy új kötete, a Csodálatos Föld varázsolt el szépségével. Cally Oldershaw, földtudósként tanulmányozza bolygónkat, akár egy jó detektív, hogy aztán egy lenyűgöző albumban mutassa be az állandóan változó Földet.

Az első fejezetben megismerkedünk a bolygó rétegeteivel, ásványaival, miközben a világ különböző pontjaira látogatunk el, hogy lássuk miként alakultak ki olyan izgalmas dolgot, mint például a Szivárvány-hegység (lásd lenn), de többek között arról is kapunk egy jó kis beszámolót, hogy mit lehet tudni a világ legkeményebb természetes ásványáról, a gyémántról.

Miután megismerkedtünk a Föld összetételével elkalandozunk a szárazföldekre, ahol tanulhatunk többek között lemezekről, törésvonalakról, szigetekről, gejzírekről, hegységek keletkezéséről, a vulkánok keletkezéséről és a mérhetetlen pusztításról, amire képesek. miközben apró érdekességeket is megoszt velünk a szerző. Tudtátok például, hogy 2015-ben egy hatalmas földrengés következtében a Csomolungma (Mount Everest) 2,5 centiméterrel alacsonyabb lett?

Külön fejezetet kapott természetesen a víz, hiszen bolygónk felszínének mintegy 70%-át borítja és nélkülözhetetlen az élethez. Ebben a témakörben is izgalmas témákat választott a szerző. Például megismerkedteti az olvasókat a fattyúágas folyóval, mely látványra olyan akár egy különleges festmény. A lenti képen látható mintázatot Izlandon hozta létre egy ilyen folyó. Igazi műalkotás.

Egy nagy gyűjtőfejezetet kapott a levegő is, ahol olvashatunk a légkörről, a sarki fényről, szivárványokról, jégviharokról, tornádókról és még számos érdekességről. Ebben a fejezetben is kapunk szép számmal érdekes információkat és ezúttal is hosszú perceken át el lehet veszni a mesés fotók nézegetésében. Gyerekkorunkban gyakran játszottunk olyat, hogy felnéztünk a felhős égre és mindenki különféle figurákat vizionált a felhők alakjából. A mai napig képes vagyok elmélázni a gyönyörű eget kémlelve, ezek a könyvben levő képek is lenyűgözően mutatják meg az ég csodáit:

Ez a szuper album informatív, olvasmányos, ráadásul több mint száz izgalmas jelenséget, tájat mutat be, ami már önmagában is elég lenne, de gyönyörű illusztrációival és fotóival garantáltan beszippant bárkit, aki a kezébe veszi. Tökéletes karácsonyi ajándék lehet 7-8 éves kor felett ez a meseszép kötet.

b1_anthology_earth_hu_300dpi.jpgSzeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel be is szerezheted!

Köszönjük, HVG Könyvek!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

A madarak lenyűgöző sokszínűsége

A világegyetem, ahogy még sosem láttad

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes