Nyomd okosban, nyomd okosan

Könyvajánló - Curtis Jackson: Nyomd okosban, nyomd okosan

Curtis Jackson, ismertebb nevén 50 Cent, a világhírű zenész, producer útja a zűrös gengszterléttől a sikeres üzletemberré válásig.
1677885313040.jpeg

Az elmúlt években akadt pár meghatározói zenei tehetség, akik az évek során megmutatták, hogy nem csak a színpadon és a stúdióban tudnak jól muzsikálni, hanem bizony szép kis üzleti birodalmat képesek felépíteni kihasználva a keresett pénzt és az ismertséget. A hip-hop egyik meghatározó alakjaként bizonyára nagyon sokan hallottatok már Curtis Jacksonról, azaz 50 Centről, aki tökéletes példa erre.

Biztosan van, akinek nem kell bemutatni 50 Centet. Tehetséges zenész, rapper, aki Grammy-díjjal és számos zenei díjjal kitüntetett művész, színész, producer és kiváló üzletember. Kalandos út áll mögötte és biztos vagyok benne, hogy sokan örülnek, hogy papírra vetette önéletrajzát, megmutassa a rajongóinak, hogy a zűrös, durva utcáról miként jutott fel a csúcsra.

Megjelent magyar nyelven a Jaffa Kiadó égisze alatt Nyomd okosban, nyomd okosan című könyve, melyben mesél a jamaicai Queensben töltött gyerekkoráról, fiatalságáról, azokról az évekről, amikor gengszterként élte mindennapjait és aztán arról is őszintén mesél, hogy milyen volt megélni a börtönt. A gengszterlét brutális. A hip-hop művészvilága is vesztett tehetséges zenészeket miatta és 50 Cent is leírja, hogy őt sem kerülte el a golyó. Hajszálon múlt, hogy még köztünk van.

Kendőzetlenül tárja az olvasók elé az utca sötét oldalát, hogy mi kellett (kell) ahhoz, hogy ott az ember megélje a holnapot. Ír a bandaháborúkról, a drogokról, a nyomorról, a szegénységről és az ott élők szinte kilátástalan helyzetéről. Nagyon-nagyon kevés ember van, aki képes onnan kitörni és sikeres karriert, életutat befutni.

Az élete kemény és rögös volt, könyvében megtudjuk, hogy mégis minden nehézség ellenére hogyan jutott fel a zeneipar csúcsára. Mindezt pedig kiváló érzékkel tálalja. Soraiban ötvöződik a zenéjében is megmutatkozó lazasága, de közben tudjuk, kihalljuk a sorokból, hogy ott van bizony a profi, határozott üzletember is.

Olvashatunk a sikereiről, de a kudarcairól, sőt, a tévedéseiről is őszintén vall és arról, hogy mit tanult a félrement dolgokból. Páratlan alkalmazkodóképesség, kitartás, bátorság és persze némi szerencse sem ártott, hogy ma az legyen, aki.

A filmes világra való váltása sokakat meglepett, de bebizonyította, hogy igenis van helye a kábeltévék világában, ezt kár is lenne magyarázni, hiszen mára ő az egyik legjobban fizetett producer. Kudarcaiból, sikereiből pedig sokan tanulhatnak, kitartása pedig inspirációt nyújthat azoknak, akik változás előtt állnak.

Egy lenyűgöző történet, amely őszinte és olvasmányos. 50 Cent és a hip-hop kultúra rajongóinak úgy gondolom, kötelező olvasmány, de akik szeretnének belátni a durva, kemény, sötét oldalába a társadalomnak vagy csupán egy mozgalmas, inspiráló életutat szeretnének megismerni, azok is megtalálják a számításaikat ezzel a kötettel.

4105016.jpgA könyvet a Jaffa Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Ha elolvasnád a könyvet, a borítóra kattintva kedvezményes áron megrendelheted a Kiadó honlapján!

Kövess minket Facebookon!

Jeff Bezos: Találd ​fel és engedd el

Steve Jobs - Egy zseni életrajza

Elon Musk és a fantasztikus jövő feltalálása

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes