Szuperkommunikátorok - A kapcsolatteremtés titkos nyelve

Könyvajánló - Charles Duhigg: Szuperkommunikátorok - A kapcsolatteremtés titkos nyelve

Egy szórakoztató, informatív és olvasmányos kötet azoknak, akik fejleszteni akarják kommunikációs képességeiket.
photo-collage_png.png

Azzal szerintem senkinek nem mondok újat, ha azt mondom, hogy megfelelő kommunikációval hegyeket lehet megmozgatni. Számtalan olyan szituációban fut az ember életében, amikor fontos, hogy megfelelően tudjon beszélni másokkal. És most teljesen mindegy, hogy a munkájában kell napi szinten ügyfelekkel, kollégákkal kommunikálni vagy otthon a párjával, gyerekével kell bármilyen élethelyzetben megtalálni a megfelelő hangot. A megfelelő párbeszéd a megfelelő pillanatban képes bármit megváltoztatni.

Vannak olyan emberek, akik természetükből adódóan úgy látjuk, könnyen jutnak közös nevezőre, könnyen megtalálják a megfelelő ritmust bármiről is kelljen beszélni. És vannak olyan profik, akik tökélyre fejlesztették ezt a képességüket. Igen, ez is egy olyan képesség, ami tanulható, fejleszthető, bárkiből válhat szuperkommunikátor.

A Corvina Kiadó jóvoltából megérkezett magyar nyelven is Charles Duhigg Szuperkommunikátorok című könyvét. De ki is ő? Elnézve az önéletrajzát nem is kérdés, hogy a szavak embere. Az Államok két nívós egyetemén, a Yale-en és a Harvardon is diplomát szerzett, író, riporter, aki katonai tudósítóként, oknyomozóként is helyt állt, miközben számos díjat zsebelt be, többek között a Pulitzer-díjat és a Robert F. Kennedy újságírói díjat is.

A szuperkommunikátorok képesek bármiről beszélni, beszélgetni, gondolatokat megosztani, bármilyen témában képesek irányítani a beszélgetést. Ebben a kötetben Duhigg tudományként elemzi a kommunikációt, de sokszor olyan érzése van az embernek, hogy a tudomány és a művészet határmezsgyéjén jár. Rengeteg izgalmas példát hoz, hogy miként lehet megfelelően reagálni vagy hogyan lehet feltenni a legfontosabb kérdéseket.

Olyan technikákat mutat be, amiket bárki be tud építeni a saját beszélgetéseibe. Kifejezetten tetszett, hogy nem csak száraz módszereket kapunk, hanem komplett esettanulmányokat vizsgál. Láthatjuk például, hogy egy jól kommunikáló orvos milyen módszerekkel képes hatni egy vakcina ellenes páciensre. De még a neves amerikai ügynökség, a CIA egy ügynökéről is olvashatunk, aki egy kémet volt képes a saját oldalára állítani jól irányított beszélgetéssel.

Talán, amitől még érdékesebbé válik a könyv, hogy sokan azt gondolják, hogy a saját beszédünk a legfontosabb része a szuperkommunikációnak, pedig valójában a hangsúly azon van, hogy miként vagyunk képesek hallgatni, odafigyelni és jó időben a legjobb kérdéssel megszólaltatni a társalgási partnerünket.

Ez a könyv tökéletesen vezeti be az olvasókat a kommunikáció világába. Élvezettel lehet elveszni az esettanulmányokban katonai és politikai szereplőkkel, üzleti vezetőkkel, betekintést nyerünk olyan nagyvállalati munkakörülményekbe, amikben a Netflix dolgozói léteznek, egészen odáig, hogy az ember az otthonában miként tudja kamatoztatni a szuperkommunikátor képességeket.

Profi kutatásokkal találkozunk Duhigg könyvében és biztos vagyok benne, hogy ez a kötet képes megváltoztatni azok gondolkodásmódját, akik fejleszteni akarják kommunikációs képességüket. Szórakoztató, informatív és olvasmányos. Mindenkinek ajánlom, aki fejlődni akar beszélgetési stílusában vagy jobban, magabiztosabban akar kezelni nehéz helyzeteket.

139517409.jpgA könyvet a Corvina Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet ezúton is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a könyvről?

Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

A Francis Ford Coppola-sztori

Így ettek ők - magyar írók és ételeik

A nünbergi per és a sajtótudósítók

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes