Toszkána kihagyhatatlan látnivalói

Könyvajánló - Toszkána (Marco Polo)

Toszkána mesés vidékén egymást érik a varázslatos várak díszkertekkel, rózsaligetekkel, békés kicsiny településekkel. Amerre csak járunk körülvesz minket a művészet, a történelem. Ráadásul számos helyen kóstolhatunk bele a vidék finom nedűibe, gyönyörködhetünk a gesztenyeerdőkben, a tágas, szőlővel borított hegyoldalakban.

134173.jpg

Olaszországban számos mesés helyet érdemes felkeresni, ide tartozik Toszkána is. A Marco Polo új kiadványának segítségével pedig könnyedén kiválaszthatjuk, hogy melyek azok a helyek, amelyeket feltétlenül érdemes meglátogatnunk. A kötetben négy régióra osztva találhatjuk az izgalmas látnivalókat. Ezek közül szemelgettem. 

Az első régió Firenze és az északi rész. Itt mindenre van lehetőségünk: gyönyörködhetünk a művészeti alkotásokban Firenzében, bevásárolhatunk Pratóban vagy kirándulhatunk a Pistoia melletti dombokon a maradványok között. Firenze dúskál a látnivalókban. A városképet meghatározó dóm, keresztelőkápolna és harangtorony, a számos izgalmas galéria, a múzeumok, a Palazzo Vecchio és a Ponte Vecchio vagy épp a Santa Croce, mind-mind kötelező látnivalók.

175-siena.jpg

A következő fejezetben megismerjük három nagyváros és a környékük pazar látnivalóit. Arezzóban találjuk a reneszánsz csekély számban fennmaradó művészházainak egyikét, a Casa Vasarit, Sienában pedig még ennél is különlegesebb csodák várnak ránk. Sienában ugyanis tettek érte, hogy a középkori jelleget szinte teljesen érintetlenül emeljék át a modern korba és folyamatosan figyelnek rá, hogy semmi ne zavarja meg a városkép harmóniáját (lásd a fenti képen). Ha pedig a szőlőhegyek között kanyargó utak és a pasztellszínekben pompázó táj vonzotta az utazót Toszkánába, akkor irány Chianti.

16270070548_7271eac18e_b.jpg

Majd megismerkedünk a vidék üdülőparadicsomával, mely a Monte Argentario és a Costa degli Etruschi között terül el. Bejárhatjuk lóháton a Maremma-síkságot, színes kávézók teraszain pihenhetünk meg Grossetóban, ahol megcsodálhatjuk a sienai dóm mintájára épült, de minden tekintetben kisebb dómot, megcsodálhatjuk az Eiffel-toronyszerű keresztet a több mint 1700 méter magas Monte Amiatán (La croce dell'Amiata). A csendes kikötővárosban, Livornóban pedig élvezhetjük a nyugodt pihenést vagy sétálhatunk a négy kilométer hosszú tengerparti sétányt. De ha nem félünk egy kis tömegtől, akkor ellátogathatunk San Vincenzóba, ahol mesés, fövenyes strand és számos izgalmas program várja a turistákat.

Aztán elérkezünk a világszerte jól ismert toszkán motívumok városaiba: a pisai ferde torony, Lucca bejárható városfalai, márványfejtők, valamint divatos fürdőhelyek a versiliai-parton. Lucca négy kilométer hosszú tizenkét méter magas városfalán belül megtalálunk mindent, amit be tudtak zsúfolni: téglavörös épületek sora, butikok, éttermek, bárok, zeneiskolák, terek, múzeumok, egyetemek és templomok. Ha az ember ellátogat ebbe a közel kilencvenezres lakosú városba, hamar rájön, hogy minden sarkon van valami érdekesség ebben valóságos labirintusban. 

A Marco Polo kiadványa ezúttal is jó társunk lesz az út során. A Toszkán vidék rengeteg városa, számos látnivalóval helyet kapott benne. Most is kapunk tippeket esős napokra, aktív kikapcsolódásra, spórolásra, vásárlásra, étkezésre, szállásra. Találunk a kötetben élménytúrákat, naprakész információkat nyitva tartásokról, ünnepekről, fontos linket és appok gyűjteményét, praktikus tanácsokat, fontos kifejezéseket olaszul és egy bőséges térképmellékletet. És kifejezetten szeretem, hogy mindig találunk élménytúrát is a kötetekben. Ezúttal négy útvonalat kapunk, melyek egy-egy napot kitöltő kalandra invitálják az utazókat. Mindezt kis alakban, hogy könnyedén elférjen bármilyen táskában és megfizethető áron.

139512595.jpgA könyvet a Corvina Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

Garda-tó: déli életérzés, bájos óvárosok, festői kikötők, ízletes ételek és italok

Velence nem ér véget a karneválnál...

Róma, az Örök Város

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes