Kultúrpara

2024. november 30., szombat

Évszakok a vegán konyhában

Vegánként élve is elérhető az étkezés öröme - mutat rá Niki Webster az Évszakok a vegán konyhában című könyvében. A növényi alapú táplálkozásnak nemcsak a nyári hónapok kedveznek! Alapos, lelkes összekötőszövegei és ételleírásai hasznosak a mindennapokban, arról nem is beszélve, hogy mennyivel könnyebbek, egészségesebbek és vitálisabbak lehetünk a javaslatait megfogadva. 



KÖNYVAJÁNLÓ
ÉVSZAKOK A VEGÁN KONYHÁBAN

Szerző: Niki Webster
Fordító: Makay Emese
Kiadó: Bioenergetic Kiadó

Vegánként is elérhető az étkezés öröme, nagy tévedés azt hinni, hogy a fenti étkezési forma egyhangú és egysíkú. Kis képzelőerővel, némi kreativitással és mondjuk Niki Webster által kidolgozott, kipróbált receptjeit tartalmazó szakácskönyvével (Évszakok a vegán konyhában) egészen kiváló minőségű és ízű ételeket lehet előállítani saját és / vagy családunk részére.

A növényi étrendet nem kell ecsetelni, mennyire hasznos és egészséges az emberi szervezet számára. Anélkül írom ezt le, hogy bárkit is téríteni szeretnék bármilyen más étkezési módtól erre a fajta szokásrendszerre. Lehet húst enni, tejterméket enni - mértékkel, aki szereti, akinek bírja a gyomra-szervezete, de nem hallgatható el az sem, hogy mennyire felszabadul az emésztés és fellélegzik a test olyankor, amikor hajlandók vagyunk tenni is valamit az egészségünkért. 

Niki Webster fiatal hölgy, akinek jelenlegi kiadványa saját bevallása szerint fiataloknak szól, de őszintén? Én, a hatvanas is remekül tudom hasznosítani receptjeit és az ételleírásokhoz kapcsolt elméleti, gyakorlati tudását. Évszakokra lebontott tippjeivel nemcsak recepteket oszt meg közönségével, hanem kicsit távolabb megy a konyhától, és belevonja olvasóit például a zöldségtermesztésbe, akkor is, ha nincs kertje az illetőnek. Vegán bevásárlólistával segíti a kezdőket, ahol a gyümölcsök-zöldségeken kívül szárazárukról, konzervekről, lisztekről, de akár a mélyhűtő tartalmáról is értekezik. Továbbmenve, a vegán mindennapokról is említést tesz ruházat, kozmetikumok, éttermek oldaláról. 

Miért jobb, ha szezonálisan étkezünk? Nos, a válasz nagyon egyszerű, finomabb, és frissebb árukhoz jutunk hozzá, teszünk valamit a bolygó egészségéért is, támogatjuk a helyi kisvállalkozásokat, termelőket, akár spórolni is lehet az érő gyümölcsök dömpingje során, és arról nem beszélve, hogy a konyhatechnológiai kreativitásunkat is fejlesztheti az ez van, ebből fogunk főzni hozzáállás. Bármely évszak alkalmas arra, hogy hátrébb lépjünk étkezési szokásainktól, és felülvizsgáljuk azok hasznosságát. Ha pláne még adódik is a családban egy egészségügyi krízishelyzet, akkor pedig érdemes csikorogva behúzni a kéziféket, és újra gondolni mindent, amit addig az életmódunkkal kapcsolatban tartottunk.

Érdemes kézbe venni a kötetet, Niki Webster lelkes összekötő szövegei, felsorolt receptjei, hasznosítható és a mindennapokba beilleszthető javaslatai egész forradalmat képesek elindítani egy-egy család életében! Kicsit könnyebben, kicsit vitálisabban élni az életet annyival nagyszerűbb, hogy el sem tudom mondani. Szóval, szerintem olvassátok!

Fülszöveg

A növényi étrend szezonális útmutatója

Ha eddig úgy gondoltad, hogy a növényi alapú táplálkozásnak csak a nyári hónapok kedveznek, most kellemes meglepetésben lesz részed!
Niki végigkísér az évszakokon, miközben – a szezonalitást és fenntarthatóságot is szem előtt tartva – hasznos tanácsokkal és praktikus ötletekkel szolgál. Legyen szó akár ünnepi étkezésről, akár a gyümölcsök, termések vagy fűszernövények begyűjtéséről, minden évszak tartogat valami újdonságot.
Mellőzve a száraz adatokat, ez a könyv tökéletes mindazoknak, akik örömmel alkotnak a konyhában.
Próbáld ki a több mint 50, mind a négy évszakot lefedő, könnyű vegán receptet - imádni fogod őket!

Niki Webster vegán sztárszakács és recetkönyvíró
Köszönöm a lehetőséget a Bioenergetic Kiadónak!
A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a lenti borítóképre kattintva.

Kövess minket Facebookon is!
A képek a kiadó oldalairól származnak.


Termékadatok
Cím: Évszakok a vegán konyhában
Szerző: Niki Webster
Kiadó: Bioenergetic Kiadó
Oldalak száma: 144
Megjelenés: 2023. november 16.
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789632916330
Méret: 237 mm x 166 mm x 10 mm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése